23948sdkhjf

Pihl & Søn bygger virkelighedens ’Haveje’

En ny institution i fire plan er under opførelse i tilknytning til Sydhavn Skole i København. Onsdag var der rejsegilde.
Bygningen bliver på cirka 2500 m², fordelt på fire plan, og kommer udover skolens fritidsordning og idrætsfaciliteter også til at huse en ny daginstitution.

Adressen er Støberigade på Teglholmen, og bygningen indgår som en del af den nye Sydhavn Skole. JJW Arkitekter stod for udarbejdelse af dispositionsforslaget i februar 2010, hvorefter hovedprojekteringen blev lagt i hænderne på Dorte Mandrup Arkitekter.

’Jeg bor til leje, på Haveje’
Arbejdstitlen for byggeriet er ’Haveje’, og ifølge Københavns Kommune er der slet skjulte paralleller til filmklassikeren ”Midt om natten”.

I filmen skabte Kim Larsen og Erik Clausen en minifristad i Sydhavnen, og intentionen med den nye bygning er at skabe et fristed samme sted. Her skal børn fra skolen og daginstitutionen kunne spille teater på teaterscenen, dyrke sport i den nye, store idrætssal, lege med vandet, der løber i kanalerne og meget mere. Efter lukketid får områdets beboere også mulighed for at udnytte de nye faciliteter.

- Sydhavn er et område i rivende udvikling, og behovet for daginstitutionspladser stort. Derfor er et rejsegilde, hvor vi fejrer, at nye pladser er på vej, altid en glædelig begivenhed. Det bliver også fantastisk spændende at følge udviklingen af det nye fristed, som skal dannes i bydelen. Forhåbentlig til stor glæde for både børn og voksne, siger Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang.

’Haveje’ står klar ved udgangen af 2012, men institutionen startes op allerede i begyndelsen af det nye år i en midlertidig pavillon. Den opstilles ved den eksisterende daginstitution Børnehuset på Scandiagade 100 og giver plads til 48 vuggestuebørn og 66 børnehavebørn.

Læs også: Første spadestik til 12.500 m² institutionsbyggeri og Nyt skolebyggeri i Københavns Sydhavn

Læs mere om projektet på www.jjw.dk
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125