23948sdkhjf

Munck-selskab vinder dansk del af internationalt kabelprojekt

Efter et længere tilbuds- og forhandlingsforløb har Munck Forsyningsledninger pr. 1. september indgået kontrakt med Energinet om udførelsen af Viking Links landdel i Danmark. 

– Vi glæder os meget til at komme i jorden. Allerede nu tager vi hul på de ca. 90 krydsninger, i alt ca. 6 km, som vi udfører ved styret underboring. Til sommerferien 2021 starter vi så på selve gravearbejdet og kabeltrækkene, fortæller regionsdirektør i Munck Forsyningsledninger Per Jensen. 

På Viking Link-projektet etableres på dansk side et 76 km landkabel og en omformerstation. Det er de 76 km landkabel, som Munck Forsyningsledninger skal udføre.

Viking Link i drift om tre år

Viking Link er en ny stor 1400 MW el-forbindelse mellem Revsing i Danmark og Lincoln Shire i Storbritannien, der forventes at sættes i drift i slutningen af 2023.

El-forbindelsen etableres i et samarbejde mellem danske Energinet og britiske National Grid.

El-forbindelsen omfatter desuden 625 km søkabler under Nordsøen, samt etableres 66,5 km langt landkabel og en omformerstation i Storbritannien.

 30 ansatte plus underleverandører

Det danske landkabel strækker sig fra stranden ved Houstrup på Vestkysten til højspændingsstationen i Revsing ved Vejen, hvor kablet sluttes til en omformerstation og kobles til det danske el-net. 

Opgaven består primært i gravearbejde og styrede underboringer samt nedlægning af de to 525 kV kabler. Arbejdet udføres i egenproduktion, hvor de styrede underboringer udføres af Munck Forsyningsledningers No-Dig afdeling. 

Munck Forsyningsledningers del af kontrakten forventes afsluttet i efteråret 2022. 

På det cirka to år lange projekt forventer Munck Forsyningsledninger i perioder at kunne beskæftige op mod 30 medarbejdere samt flere underleverandører. 

Energinet kan ikke oplyse, hvor meget kontraktsummen løber op i.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127