23948sdkhjf

Masser af mindre rådgivere med i gigantudbud

Cirka 40 % af de prækvalificerede rådgivere til SKI’s udbud af arkitekt- og ingeniøropgaver for 2,1 mia. kr. er små og mellemstore virksomheder.
I september måned igangsatte SKI sit største udbud hidtil i Danmark, da der blev åbnet for bud på de tre rammeaftaler; Bygherrerådgivning, Rådgivende Ingeniørydelser samt Arkitektydelser.

Læs også: SKI klar med mega-udbud til arkitekter og ingeniører

Prækvalificeringen er nu gennemført, og SKI oplyser, at omkring 40 procent af de prækvalificerede tilbudsgivere består af små og mellemstore virksomheder.

For at kvalificere sig har virksomhederne haft mulighed for at gå sammen i konsortier for at pulje deres kompetencer og økonomiske formåen, og det har især de små og mellemstore virksomheder gjort brug af.

Første bølge af SKI’s specialistrammeaftaler
På udbuddet af bygherrerådgivningsydelser er 16 af de i alt 34 prækvalificerede virksomheder med som del af et konsortium, og for udbuddet af arkitektydelser er tallet 38 ud af 75. I udbuddet af rådgivende ingeniørydelser udgør konsortiedeltagerne 15 af de 56 prækvalificerede virksomheder.

Langt de fleste af konsortiedeltagerne er små og mellemstore virksomheder, som derfor i gennemsnit udgør ca. 40 pct. af det samlede felt af de prækvalificerede virksomheder for de tre udbud. Dermed er de mindre rådgivningsfirmaer og tegnestuer godt med i feltet, når de egentlige udbud af de tre rammeaftaler går i gang. Her bliver det bedømt, hvilke tilbudsgivere, der har det bedste forhold mellem pris og kvalitet i opgaveløsningen. SKI håber, at de små og mellemstore virksomheder vil vise sig at være konkurrencedygtige.

De tre udbud er del af første bølge af SKI’s såkaldte specialistrammeaftaler, hvor ydelserne er delt op i smallere delaftaler med lavere krav om omsætning og soliditet, samt lempeligere dokumentationskrav i forhold til SKI’s generelle rammeaftaler.

Fakta om udbuddet
• De tre igangsatte udbud forventes at føre til 630 prækvalifikationer i udbuddenes indledende fase.

• For hver delaftale indgås efterfølgende kontrakt med syv leverandører blandt de prækvalificerede virksomheder.

• Det forventes, at der vil være ca. 70-90 unikke leverandører blandt de 315 tildelinger. Det er ca. en fordobling af antallet af leverandører i forhold til de nuværende aftaler.

• SKI forventer, at det offentlige vil indkøbe ingeniør- og arkitektydelser via SKI´s rammeaftale i et omfang, der svarer til cirka 2,1 mia. kr. inden for aftalernes løbetid inkl. optionsperiode på 1 år.

• Aftalerne løber i 3 år med mulighed for forlængelse i 1 år. De nye aftaler forventes at træde i kraft i april 2012, og er fællesoffentlige frivillige aftaler, der kan anvendes af alle i den offentlige sektor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109