23948sdkhjf

Kasernenedrivning skyder odenseansk milliardprojekt i gang

Netop nu starter nedrivningen af de gamle kasernebygninger i Odense. Dermed lyder startskuddet til et byudviklingsprojekt kaldet Thors Have ved Rismarksvej i Odense, der skal skabe et levevenligt byområde på tværs af alder og sociale grupper.

Området omkring Thors Have har tidligere været et militærdepot og garageanlæg, men står i dag uberørt. Derfor bliver der nu sat skub i videreudviklingen af området, der skal være med styrke Odenses grønne identitet. 

– Vi ser frem til at starte op i Thors Have, hvor vi vil medvirke til at skabe projektudvikling, der sætter fokus på bæredygtighed, kvalitet, æstetik og funktion i byudviklingen, siger Karsten Hjarsø, adm. direktør i Jensen Gruppen, firmaet bag projektet ved det tidligere militærdepot og garageanlæg. 

Nedrivningsarbejdet på grunden, der varetages af J. Jensen Nedrivning, løber de kommende måneder. I alt skal cirka 10.000 kvm bygninger nedrives.

Entreprenør, ejendomme og udvikling

J. Jensen-koncernen er blevet drevet som en familievirksomhed siden starten i 1986. Der er i dag mere end 60 selskaber i koncernen.

Jensen Gruppen består af tre forretningsben, der tæller entreprenørvirksomhed, ejendomme samt et udviklings- og digitaliseringsspor.

Byggeri for 1,5 milliard

Byudviklingen Thors Have indeholder i alt 71.000 kvm grund, som er opdelt i ni byggefelter. Frem mod 2021 vil nedrivningsarbejdet gøre klar til, at der kan tages første spadestik på det første af byggefelterne, hvor godt 9.000 kvm bliver udlagt til nye boliger, der kommer til at bestå af 70 familieboliger og 30 seniorboliger. 

I alt vil der i de kommende år skulle bygges for omkring 1,5 mia. i Thors Have.

Over de næste mange år bliver området desuden videreudviklet med stisystemer, nyttehaver og parkeringsmuligheder, der øger attraktiviteten, mens den kommende letbane øger tilgængeligheden.

– Vi ønsker at være med til at skabe bæredygtige bydele i bred forstand. Vi er vant til at bygge i materialer, der giver det bedste indeklima, og vi arbejder med de nyeste teknologier og byggeløsninger til at sikre en bedre grøn omstilling., siger Karsten Hjarsø, og tilføjer, at praktiske løsninger i byrummet også bliver vægtet højt i området.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109