23948sdkhjf

Barcelona rejser sig i det østlige Aalborg

Himmerland Boligforenings 140 ungdomsboliger i byggeriet Ramblaen er klar til rejsegilde.
I torsdags holdt Himmerland Boligforening rejsegilde på 130 ungdomsboliger i byggeriet Kvadratet i det østlige Aalborg - på onsdag gælder det yderligere 140 ungdomsboliger i Ramblaen i samme bydel.

- Onsdag holder vi rejsegilde på byggeriet, der skal stå klar til at modtage de første beboere i forbindelse med studiestart efter sommerferien, fortæller Himmerland Boligforenings direktør Ole Nielsen, der kan glæde sig over at arbejdet skrider planmæssigt frem.

Det markante byggeri har navn efter en af de bedst kendte dele af Barcelona; Ramblaen, en bred, centralt beliggende gågade med mange butikker, markeder og livlig aktivitet. Foran byggeriet i det østlige Aalborg, der består af tre selvstændige bygninger, etableres et sammenhængende område med blandt andet bålplads og aktivitetsareal. Det skal skabe en klar fysisk forbindelse mellem bygningerne.

Alternativ til midtbyen
Det er målet med Ramblaen at skabe ungdomsboliger af mere eksklusiv karakter end det øvrige udbud i byen. Samtidig er det hensigten at tiltrække beboere fra hele det omkringliggende kvarter og dermed medvirke til at skabe et stærkt alternativ til midtbyen.

- I det hele taget er det velovervejet at vi placerer dette byggeri, der koster omkring 155 mio. kr., tæt på Aalborg Universitet. Vi vil med Ramblaen tilbyde moderne ungdomsboliger henvendt til ikke mindst studerende, der kommer langvejs fra og prioriterer nærheden til AAU og universitetsbiblioteket, nem adgang til dagligvarebutikker, fremragende offentlig transport og muligheden for at bo i en god og veldisponeret ungdomsbolig.

Ramblaen opføres som adskilte treetagers bygninger. Hver bygning rummer et overdækket atriumrum primært henvendt til bygningens egne beboere, mens der i den midterste bygning etableres blandt andet festlokale, der kan rumme alle beboerne. De tre bygningers indgangsparti kommer til at vende mod hinanden, hvilken er med til at mindske oplevelsen af tre relativt lukkede bygninger – et forhold, der yderligere understreges af rambla-forløbet foran bygningerne.

Ramblaen er et af i alt seks ungdomsboligbyggerier, som Himmerland Boligforening igangsætter i disse år. De øvrige er Seminariebyen i Odinsgade i Vejgaard, Henius House på eternitgrunden, Idrætsbyen på Hadsundvej, Kvadratet ved Langagervej i det østlige Aalborg og endelig Larsen Waterfront umiddelbart vest for Musikkens Hus i det centrale Aalborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.211