23948sdkhjf

Rebild prøver igen: Genudbud af 45.000 kvm til 300 boliger og sundhedshus

De store planer og tilhørende salg af en 4,5 hektar stor grund i Støvring Ådale, som Rebild Kommune præsenterede i forsommeren, er endnu ikke blevet til noget. 

I maj i år satte kommunen gang i et grundudbuddet, hvor en køber kunne erhverve den 44.715 kvm grund med 33.675 kvm byggeret øst for jernbanestationen i Støvring. Køber skulle desuden opføre et sundhedshus på 1.800 kvm samt etablere et bytorv, som efterfølgende overtages af Rebild Kommune. 

Udbuddet fik dog ikke det ønskede udfald, konstaterer kommunen nu. 

Efter udbudsperioden, der omfattede en forhandlingsrunde, viste de modtagne tilbud at indeholde det, kommunen betegner som ”en række væsentlige fravigelser til kravene i udbudsmaterialet”. Resultatet blev, at grundudbuddet blev annulleret. Det oplyser Rebild kommune på sin hjemmeside. 

– Rebild Kommune her derfor besluttet at tage en del af fravigelserne til efterretning og genudbyder projektet, skriver kommunen, der startede det nye udbud ved udgangen af oktober.

Grunden og byggeretterne er de samme, og køber forpligtede sig i genudbudet - ligesom tidligere - til at opføre 1.800 kvm kommunalt ejet sundhedscenter, 1.400 kvm eksternt finansieret fælleshus og et - af køber ejet - praksishus på op til 2.000 kvm, samt til at etablere et bytorv på grunden.

Startskud til en ny bydel

Da Rebild Kommune lancerede ét samlet udbud af den store grund i Støvring Ådale til cirka 300 boliger samt et nyt sundhedshus og et centralt torv skulle det være startskuddet til realisering en ny, tæt bydel i Støvring. Her skulle etableres et nyt kvarter, der samtidig skulle binde den gamle bymidte og de nye boligområder øst for jernbanen sammen. 

Processen omkring udviklingen af Støvring Ådal startede i 2017, hvor en visionsproces for området blev søsat. 

Efter en udbudsrunde valgte byrådet i 2018 rådgiverteamet Arkplan og LE34 samt underrådgiver Projekt Gruppen til at arbejde videre med en samlet udviklingsplan.

I 2019 blev den samlede udviklingsplan for området vedtaget, og i starten af 2020 blev en rammelokalplan med designmanual, der sætter rammerne for områdets fremtidige byggeri, gader og byrum vedtaget politisk.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094