23948sdkhjf

Energipris giver godt afsæt

Rationel modtog i 2010 Byggeriets Energipris – en pris, der efterfølgende er blevet brugt til to ting.
TUN Byg tildelte i 2010 årets energipris til Rationel for et nyt vindueskoncept, hvor vinduet fungerer som transperant radiator. Den udmærkelse har dør- og vinduesproducenten sidenhen brugt som solidt afsæt for to ting.

- At cementere den rolle, vi ønsker at indtage på markedet og at uddanne vores medarbejdere og forhandlere til at kunne rådgive om alt inden for vinduer, døre og energi, fortæller marketingschef Morten B. Valsted fra Rationel.

Indtager den rolle vi ønsker
- Da vi modtog prisen var det selvfølgelig et skulderklap til hele organisationen for den indsats, der var blevet lagt for dagen, men det skabte også en ny mulighed for os, fortæller Morten B. Valsted.

Rationel brugte nemlig prisen til at støtte op om lanceringen af det nye energirigtige vindue og kunne dermed cementere sin position som en af de energiførende på markedet.

Sidenhen har fokus dog været på videreudvikling af det prisvindende koncept og på uddannelse.

Færdigudviklet koncept
Rationel kunne på TUN Byg 2010 præsentere prototypen af det nye vindues- og dørkoncept Rationel Auraplus. I dag to år efter står man med et fuldt sortiment.

- Når vi lancerer Rationel Auraplus facadedøren til sommer, så har vi hele produktsortimentet på plads, hvilket gør den anden del af vores arbejde siden 2010 noget nemmere, fortæller Morten B. Valsted.

- Sideløbende med produktudviklingen har vi nemlig fokuseret på at uddanne vores egne medarbejdere, forhandlere, arkitekter, tømrermestre, så de ved alt om vores produkt, energioptimering af boliger, og hvordan man griber det an, tilføjer han.

Konstant energioptimering
For Rationel er det ikke alene produktionsprocessen, der er under energioptimeringsluppen, men i særdeleshed produktets brugsfase.

- Vi optimerer løbende, siger Morten B. Valsted og forklarer:

- Vi anvender FSC-certificeret træ, genanvender alu og spildglas og anvender spildtræet til opvarmning af vores produktionshaller. Vi tænker genanvendelse og miljø ind i alt, hvad vi foretager os. Vi er så godt med på produktionssiden – altså energimæssigt – at vores fokus lige nu er i brugsfasen, forklarer han.

- I øjeblikket er Rationel meget optagede af energiforbruget i brugsfasen, det vil sige, hvordan man bruger vores vinduer mest hensigtsmæssigt, så CO2-udslip og varmeforbrug reduceres. Det er nemlig her, at man kan gøre den helt store forskel. Et vindue er ikke længere ”bare et vindue”, som holder regn, vind og kulde ude. I dag er moderne vinduer en energiskabende bygningskomponent – på samme måde som f.eks. solceller. Moderne vinduer bidrager med mere energi til opvarmningen af en bygning, end de lukker ud. De spiller således en særdeles aktiv rolle i at nedbringe varmeregningen og energibehovet. Derfor er det vigtig for os at vise og kunne rådgive omkring, hvordan man anvender vinduet korrekt – så man opnår den bedst mulige energiløsning. Det er derfor, at vi har anvendt så meget tid på at uddanne de mange eksterne og interne parter.

Vejen til 2020 på Tun Byg 2012
Rationel vil igen år være at finde i messehallerne i Messe C i Fredericia, når TUN Byg 2012 løber af stabelen - denne gang er det virksomhedens mål at vise vejen til 2020.

- Vi har satset på en interaktiv messestand, hvor vi ved hjælp af bl.a smartphones og tablets viser de online og mobile værktøjer Rationel har udviklet specifikt til håndværkere og som kan gøre deres daglige arbejde meget lettere. Derudover kan de besøgende selvfølgelig forvente at se og opleve energirigtige vindues-og dørløsninger til nybyg og renovering, slutter Morten B. Valsted.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078