23948sdkhjf

– Vi kører det videre i samme stil som Frede Damgaard Nielsen

Det var ikke en pludselig indskydelse, da byggefirmaet Breinholt A/S fra Fjerritslev i oktober opkøbte navn og materiel efter det kendte Aalborg-firma Frede D. Nielsens konkursbo. 

– Vi har været i Aalborg i nogle år og været på udkig efter et firma, vi kunne overtage eller fusionere med, forklarer Palle Breinholt, manden bag byggefirmaet Breinholt. 

Nu er der oprettet en ny afdeling i Aalborg, og firmanavnet er ændret til Byggefirmaet Frede D. Nielsen & Breinholt som et håndgribeligt bevis på, at den erfarne byggemand kender betydningen af et kendt og respekteret navn. 

– Vi vil køre videre i samme stil, som Frede Damgaard Nielsen startede firmaet i. Det stemmer overens med den linje, vi gør det (kører forretningen i, red.), siger Palle Breinholt. 

Selvom den nordjyske byggemand vægter håndværk og ordholdenhed højt, og ser de værdier knyttet til Frede D. Nielsen-navnet, er han alligevel blevet overrasket over, hvor meget det har betydet for forretningen. 

– Det har rigtig stor værdi for os, at det blev netop det (navn, red.). Men det kommer bag på mig, at der er så stor tilstrømning af kunder allerede, siger Palle Breinholt og uddyber, at firmaet allerede nu har udført opgaver for private og erhverv. 

– Der er tale om gamle kunder fra Frede D. Nielsen, som var vant til at bruge dem og var glade for det. Dem skal vi naturligvis servicere, siger den erfarne byggemand og tilføjer, at firmaet også har fået større opgaver ind efter overtagelsen. 

Fuld styring har førsteprioritet 

Successtarten har dog ikke givet Palle Breinholt drømme om eksplosiv vækst og kæmpeentrepriser. En sund virksomhed og gode oplevelser for kunderne er kernen. 

– Hvis der kommer en god opgave, som vi kan byde ind på, gør vi det. Men der skal være fuld styring over virksomheden – det har førsteprioritet, understreger han. 

Ved overtagelsen af Frede D. Nielsen-navnet havde Breinholt godt 10 ansatte, men en overgang sidste år var der 30 mand i arbejde i firmaet. 

Tallet er så småt på vej op igen i takt med, at der bliver hyret nye folk ind til den nye afdeling i Aalborg. 

Lige nu er der 15 mand i alt i både Fjerritslev og Aalborg. Blandt dem er enkelte ansigter fra Frede D. Nielsen-dagene. Og der bliver løbende hyret flere folk ind i takt med, at der bliver brug for dem. Tidligere har Palle Breinholt anslået, at der skal være 20 stykker i Aalborg.  

Ligesom hidtil hedder opgaverne service og noget nybyggeri, og så er der også planer om at trække på projektudvikling, som allerede findes i et søsterselskab. 

Om byggefirmaet så også flytter alt til den nye afdeling, kan Palle Breinholt ikke sige endnu. Sikkert er det dog, at bogholderiet kører videre i Fjerritslev for nuværende. 

Men inden det ene eller andet bliver aktuelt, gælder det kerneforretningen: 

– Det er ikke discountbyggeri, i vi satser på. Vi vil have lov at levere en god kvalitet, slutter Palle Breinholt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093