23948sdkhjf

Udbud: Aarhus’ nye stadion går på jagt efter ekspert i sportsanlæg

Aarhus skal have et nyt, banebrydende og smukt stadion, står der i hensigtserklæringen for projekt Kongelunden. Nu skal der findes en bygherrerådgiver med speciale i stadion- og sportsanlæg, der kan hjælpe med at gøre hensigter til virkelighed. 

- Kongelunden er et kæmpe projekt, som både skal udvikle landets største storbynære rekreative område og samtidig få skabt et nyt topmoderne stadion til byen. Det er en lang proces med mange skridt, siger konstitueret projektdirektør Alvaro Arriagada i en pressemeddelelse om udbuddet

Nu tager vi endnu et på vejen og glæder os til at få en dygtig bygherrerådgiver med ombord til at få det store byggeprojekt sikkert i mål, tilføjer han.

Leverandørfelt snævres ind

Det drejer sig om en traditionel bygherrerådgivningsfunktion, der skal varetage planlægning, organisering og styring af det samlede projekt i forhold til tidsplan, økonomi og kvalitet.

Der stilles desuden krav om, at bygherrerådgiveren har specialviden og -erfaring med at udvikle og opføre et stadion- og sportsanlæg i tilsvarende skala. Derudover er der et stort fokus på bæredygtighed både i forhold til byggematerialer, energi, fossilfri byggeplads og i den videre drift. 

Udbuddet er et begrænset udbud med prækvalifikation, hvor der udvælges fem leverandører til at byde på opgaven i et felt af interesserede tilbudsgivere. 

Bygherrerådgiveren, som i sidste ende løber med opgave, skal udarbejde et konkurrenceprogram med et stadionkoncept til den planlagte projektkonkurrence i begrænset udbud for stadionprojektet samt eventuelle delprojekter, som skal udbydes ultimo 3. kvartal 2021. Herefter følger projekteringsperiode med sideløbende lokalplan- og VVM-proces, som efterfølges af myndighedsbehandling frem til en forventet byggestart medio 2023.

Fakta om Kongelunden i Aarhus 

Kongelunden i Aarhus er et område på cirka 200 hektar, der strækker sig fra Tivoli Friheden i nord til Den Uendelige Bro i syd. Visionen er, med respekt for områdets historie og unikke natur, at gøre Kongelunden til et samlingspunkt for alle aarhusianere og byens gæster. Samtidig skal der opføres et helt nyt fodboldstadion. 

Til at realisere Vision Kongelunden har Aarhus fået tilsagn om en donation fra Salling Fondene og Lind Invest på 500 mio. kr. Aarhus Kommune har også afsat 250 mio. kr. til projektet. 

Konkurrenceudbud af stadionprojektet forventes udbudt i 3. kvartal 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157