23948sdkhjf

Fjerde generation tager over hos Roust Spær

Spær- og elementfabrikken overtages af den nuværende direktørs tre sønner.
Efter et langt og planlagt tilløb er Roust Spær med godt 100 ansatte nu klar til at iværksætte et generationsskifte.

Virksomheden er i dag ejet af brødrene Erik og Robert Pedersen, og planen er, at den familieejede virksomhed skal drives videre af Eriks tre sønner; Claus (35), Ole (32) og Anders (28). Det skriver JydskeVestkysten.

Ældste søn bliver direktør om 3-5 år
I første omgang overlader 63-årige Erik Pedersen dog direktøransvaret til den fire år yngre Robert – men titlen er kun til låns.

Planen er nemlig, at Claus Pedersen, der er diplomingeniør, skal varetage posten på lidt længere sigt. Han har de seneste fire år arbejdet i forskellige afdelinger på Roust Spær, men er endnu ikke helt klar til ansvaret som direktør.

- Når Claus har sparket mig ud om tre-fem år, så forventer jeg, han køber mine 25 procent af aktierne. Og så forsvinder min familie i virksomheden, siger Robert Pedersen til JydskeVestkysten.

Den næstældst af de tre sønner, Ole Pedersen, er uddannet maskinmester og skal i fremtiden stå for service- og udviklingsafdelingen. Den yngste, 28-årige Anders, er uddannet tømrer og skal køres i stilling som fabrikschef.

Erik Pedersen selv vil i de kommende år lægge kræfter i nystiftede Modul Concept, der for nyligt vandt en stor ordre på 300 lejligheder i København.

Roust Spær er stiftet af tømrermester Herman Pedersen i 1925. Han overlod i 1951 firmaet til sin søn, Børge Pedersen. Roust Spær ejes i dag af direktør Erik Pedersen og sønnerne Claus, Ole og Anders via et fælles holdingselskab, der sidder på 75 procent. Eriks bror Robert Pedersen ejer de resterende 25 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.194