23948sdkhjf

Vinder udpeget til 85 hektar landskabsprojekt ved Hillerød

Hillerød Kommune har valgt Opland som vinder af det kommende landskabsprojekt i Ullerød Nord udenfor Hillerød. I det 85 ha store naturområde bliver der skabt varieret beplantning samt fire værdifulde aktivitetszoner, der omgiver de nye boligområder. 

Det samlede budget for projektet er 20 mio.kr., oplyser landskabsarkitektfirmaet i en pressemeddelelse. 

Landskabsprojektet vil have stort fokus på at blive et samlingspunkt for områdets beboere samt en destination for udefrakommende, og blive et sted hvor mennesker mødes og legen og nysgerrigheden for områdets aktiviteter udspringer. 

Folkesundheden kommer øverst på dagsordenen i det nye Ullerød Nord, hvor landskabsdesignet er tilrettet alle – også teenagere, inaktive voksne, seniorer og socialt udsatte. Landskabet i Ullerød Nord kommer til at stimulere både bevægelse, mental restitution og rummer de sociale mødesteder. 

Projektets parter

• Opland er totalrådgiver og skal detaljere, projektere og udbyde projektet.
• Transparent Design som skal kvalificere arbejdet med folkesundhed gennem idræt, friluftsliv og læring. 
• Holmsgaard a/s Rådgivende Ingeniører FRI er med som ingeniører. 
• Niras har projekteret byggemodningen og lavet første oplæg til beplantning. 
• Hillerød Kommune er bygherre.

– Vores vision er, at Hillerød bliver kendt for at højne folkesundheden for alle borgere i kommunen. Det starter med at udvikle Ullerød Nord gennem et stærkt landskabsarkitektonisk greb så der bliver skabt et kraftcenter i Hillerød, der både motiverer til fysisk aktivitet og fællesskaber i naturen men også bidrager til mentale pauser, fortæller direktør og partner i Opland, Peter Juhl, i pressemeddelelsen. 

Aktivitetszonerne bliver behandlet som særlige destinationer, hvor stærke monumentale, sanselige og beplantningsmæssige tiltag styrker oplevelsen af dem. Indenfor hver aktivitetszone er der mindst én oplevelse, der er tilgængelig for alle.

Sidste etape af Ullerødbyen 

Ullerød Nord er afgrænset af Frederiksværkgade mod syd, Hillerødmotorvejen mod vest, Hejrevej og boligområdet sydvest for Hejrevej mod nord samt erhvervsområdet ved Tulstrupvej mod øst.

Den nordlige bydel udgør sidste etape af Ullerødbyen og der skal således realiseres den sidste del af helhedsplanen for Ullerødbyen med nye, varierede og attraktive bykvarter med boliger, daginstitution og grønne områder.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187