23948sdkhjf

Værftshal skal ombygges til boliger

Planerne om at omdanne en gammel værftshal på Aalborgs Østre Havn til erhvervslejemål er droppet til fordel for planer om at indrette boliger i bygningen.
Da Dansk Projektpartner i 2007 købte den gamle værftshal i Aalborg for 22,6 mio. kroner, var planen, at bygningen skulle omdannes til erhvervslejemål.

Den økonomiske krise har dog ændret projektet, så ejerne i stedet ønsker at indrette boliger i den gamle, 7.300 m² bygning. Det oplyser Jesper Skovsgaard, indehaver af ejendomsudviklingsselskabet 2E Group, der har en halvpart i Dansk Projektpartner, ifølge nordjyske.dk.

Projektet med boliger er i modstrid med den gældende lokalplans bestemmelser, som foreskriver, at værftshallen skal anvendes til kontorer, restauranter og lignende.

Hjælp fra kommunens side
Eventuelle problemer med lokalplanen stiller Aalborg Kommunes stadsarkitekt, Peder Baltzer Nielsen, sig dog villig at hjælpe bygningens ejere med. Dog kan der ifølge stadsarkitekten ikke blive tale om en nedrivning af bygningen.

- Hvis der er nogle formål, som kan være med til at skabe en bæredygtig økonomi, og som ikke er dækket af lokalplanen, må vi kigge på det, siger Peder Balzer Nielsen til nordjyske.dk.

Konkrete forslag til en renovering af den gamle bygning kan stadsarkitekten også præsentere:

- Bygningen er en stor kuldebro, og derfor er det komplekst at bygge den om til moderne energikrav. Løsningen kunne være at bygge en klimaskærm af glas, som ville gøre det muligt stadig at nyde synet af bygningen, siger stadsarkitekten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11