23948sdkhjf

KT Elektric sætter strøm til 240 millioners universitetsbyggeri

Installationsvirksomheden KT Elektric har vundet elentreprisen på Aalborg Universitets nye center for forskning og entreprenørskab, AaU Science & Innovation Hub (AaU SIH). Det offentliggør installationsvirksomheden med hovedsæde i netop Aalborg i en pressemeddelelse. 

Det cirka 8.500 kvm store AaU SIH skal være et knudepunkt og udstillingsvindue for tværvidenskabelig forskning, innovation, entreprenørskab, talent- og virksomhedsudvikling på Aalborg Universitet. Bygningen skal blandt andet bestå af innovationslaboratorier, digitale værksteder, faciliteter til virksomhedssamarbejde, inkubatormiljø, kontormiljøer samt en række offentligt tilgængelige rum såsom auditorium, kantine med mere.  

På projektet vil KT Elektric foruden komplette el installationer skulle udføre installationer til CTS, ABA, ABV og AVA samt installation til solcelle anlæg. Grundet bygningens arkitektur, bliver belysningen inkorporeret i bygningen med linjeamaturer, som bliver trukket gennem bygningens rum og vil sætte et innovativt og moderne præg på bygningen. 

MT Højgaard blev i sommeren 2019 udpeget som hovedentreprenør på universitetsbyggeriet. Et tværfagligt hold bestående af Cobe, Sted og Oluf Jørgensen er rådgivere på projektet. 

Har været med til at forme byggeriet

Universitetsbyggeriet opføres efter Bygningsstyrelsens samarbejdsmodel New Partnering – Hovedentreprise. 

En grundtanke i samarbejdsformen er tillid og åbne dialoger, der skal have den effekt, at tidsplaner og økonomi bliver overholdt og at kvaliteten af projektet bliver som forventet. 

– For KT Elektric har denne type samarbejdsmodel betydet, at vi som el entreprenør har været involveret siden den spæde start af projektet og har været med til at forme byggeriet, skriver firmaet i pressemeddelelsen. 

Projektet har et budget på 239 mio. kr. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer 100 mio. til byggeriet. 

Bygningen forventes at blive taget i brug i 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203