23948sdkhjf

Byggeri til en halv milliard i Nivå bliver både hoved- og totalentreprise

Fredensborg Kommune har store ambitioner for udviklingen af Nivå centrum. Centralt i planen er byggeriet af flere nye faciliteter, der samlet får titlen Generationernes Hus, og som byrådet forventer at investere cirka 450 mio. kr. i.

Der er ikke tale om ét stort hus, men om bygninger tæt placeret i bymidten; en ny skole, et udvidet bibliotek, kulturhus og pædagogisk læringscenter, et nyt plejehjem samt en ny svømmehal og idrætshal. Her er tanken at de kan supplere hinanden og som skal puste nyt liv i centrum samt skabe gode tilbud til alle aldersgrupper samt grobund for fællesskaber på tværs af generationer.

Som bygherrerådgiver for Fredensborg Kommune har Kuben Management de seneste måneder arbejdet med at klargøre udbudsstrategien for Generationernes Hus, og det er nu sendt i udbud. Opgaven bliver udbudt i totalrådgivning, skriver Kuben Management i en pressemeddelelse.

Generationernes Hus i Nivå omfatter:

  • Nivås to skoler, Syd-skolen og Nord-skolen, bliver sammenlagt og genopført som en ny skole i bymidten. Skolens lokaler skal kunne benyttes til møder af kommunens medarbejdere og af borgere til kreative formål uden for skoletid.
  • Eksisterende bibliotek og kulturhus bliver ombygget og udvidet med SFO-faciliteter for skolebørnene samt pædagogisk læringscenter.
  • Et nyt plejecenter bliver opført og skal dele produktionskøkken med skolen.
  • Opførelse af en ny svømmehal i bymidten, samt udvidelse af NKK-hallen med en idrætshal, så der bliver faciliteter til både skole- og foreningsidræt.
  • Udover nybyggerierne skal det omkringliggende landskab bidrage til at binde afdelingerne sammen og invitere brugerne ind.

Kulturarv og bæredygtighed i fokus 

Fra kommunens side ønsker man - med referencer til Nivås fortid som teglværksby - et Generationernes Hus, der markerer sig som vartegn for en bæredygtig og arkitektonisk attraktiv Nivå Bymidte, samt at der etableres byrum, hvor mursten indgår som et signifikant og samlende element i arkitekturen. 

Tilbudsgiverne skal desuden udarbejder en stærk bæredygtighedsstrategi, som helt fra starten vil være styrende for skabelsen af et projekt, der økonomisk, miljømæssigt og socialt vægter bæredygtighed højt, hedder det i pressemeddelelsen.

Opgaven udbydes indledningsvist til én totalrådgiver. 

Efter programmering deles projektet op, således at skole, idrætshal og bibliotek/kulturhus bliver udbudt i hovedentreprise og svømmehallen i totalentreprise.

En vigtig brik i fremtiden bymidte 

Generationernes Hus med sin nye byggerier og faciliteter er en brik i en større omdannelse og udvikling af Nivå Bymidte. Bymidten er, som mange andre bymidter rundt omkring i kommunerne, præget af lukkede butikker, begrænset antal funktioner og få mennesker – og det vil Fredensborg Kommune rette op op. 

Visionen fik retning, da et rådgiverteam med Adept, CFBO – i dag Grandville - og Everyday Studio i foråret 2019 vandt opgaven om at udforme en strategisk byudviklingsplan for udformningen af Fremtidens Nivå Bymidte.  

I maj sidste år vedtog politikerne i Fredensborg Kommune så den strategiske byudviklingsplan for Fremtidens Nivå Bymidte. Planen omfatter nye butikker, boliger, erhverv og Generationernes Hus.

  

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172