23948sdkhjf

Ungt firma lander aftale med Aarsleff: – Det her er et kæmpe gennembrud

Landets største entreprenørselskab, Per Aarsleff, har indgået en aftale med det få år gamle firma Unicontrol om levering og udvikling af maskinstyringssystemer til koncernens mindre og mellemstore gravemaskiner. 

– Det her er et kæmpe gennembrud for os. Det betyder, at vore produkter er anerkendt af en af de rigtig store entreprenørselskaber, og det kan løfte os op på et helt andet niveau, både herhjemme og internationalt, siger Ehsan Ekhlas, direktør i Unicontrol, i en pressemeddelelse. 

– Og det er netop målet, som vi sammen med vore investorer og medejere, Thomas Visti og Lasse Kieffer har sat os, fortsætter han.

System til de store maskiner koster for meget til de små  

Fra Aarsleff peger Bo Mikkelsen, der er maskinchef i koncernens bygge- og anlægsaktiviteter, blandt andet på, at den unge virksomhed har været firstmovers på området for mindre og mellemstore maskiner. 

– Vi ser Unicontrol og teamet bag som en spændende løsning for maskinstyring med 3D løsninger, i vort tilfælde til maskiner med svingbom, forklarer Bo Mikkelsen i pressemeddelelsen. 

– Vi har længe ledt efter et system, der passer ind på de mindre og mellemstore gravemaskiner. De systemer, vi bruger på de store maskiner, er for dyre og komplicerede til de lidt mindre maskiner, siger Frank Andreasen, der er maskininstruktør i Aarsleff-koncernen, om valget. 

GPS og sensorer gør røde-hvide flag overflødige

Konkurrencen i byggebranchen er stigende, herunder kravene til effektivitet og præcision og dokumentation i arbejdet. Derfor breder den digitale teknik sig i entreprenørmaskinerne. Trenden med maskinstyring er startet i de store gravemaskiner, fordi de bedre kan bære en stor investering i maskinstyring. 

Unicontrols system er udviklet på baggrund af brugerinvolvering og procesanalyser af det workflow, der er i byggebranchen. 

Firmaets løsning er forenklet - og billigere – end andre, eksisterende system, men er stadig i 3D. Det betyder, at føreren af maskinen ikke længere skal se sig om efter de rød-hvide pæle at grave efter, som landmåleren og håndmanden har sat, men i stedet se på en skærm, der viser hvor, og hvor dybt han skal grave. Samlet kan systemet gøre entreprenørmaskiner minimum 30 procent mere effektive, lyder det fra firmaet. 

Teknikken bag Unicontrols succeshistorie består i et GPS-system til gravemaskiner, der udstyres med sensorer på skovl, bom og svingarm, så de kan grave millimeter præcist. Teknologien afløser fysiske tegninger, punktafmærkninger og målepæle, der skal sættes manuelt op i landskabet. Dermed minimeres behovet for hjælp fra landmåler og håndmand, lyder firmaets egen beskrivelse. Alle nødvendige oplysninger og data vises nemlig på skærmen inde i førerhuset.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109