23948sdkhjf

Ny entreprenør overtager konkursramt anlægsprojekt

Det bliver entreprenørfirmaet MT Højgaard, der skal gøre arbejdet med at anlægge motortrafikvejen mellem Bredsten og Vandel færdigt.
MT Højgaard overtager arbejdet efter den seneste entreprenør, der gik konkurs i oktober 2011. Entreprenørfirmaet går i gang med arbejdet på den 7 km lange motortrafikvejsstrækning mellem Bredsten og Vandel allerede i denne uge, og Vejdirektoratet forventer at kunne åbne vejen i oktober i år.

Opgaven omfatter blandt andet flytning af 200.000 kubikmeter jord, udlægning af sand og stabilgrus og asfaltbelægning, og arbejdet forventes færdigt i oktober. Det er en relativt kort tidsfrist for så stor en opgave, og MT Højgaard begynder derfor arbejdet med det samme.

- Vi var i sin tid med i opløbet om det oprindelige udbud, så vi kender til sagen i forvejen. Vi har frigivet nogle dygtige medarbejdere, som allerede har godt styr på tidsplanen og projektets milepæle, så jeg er ikke i tvivl om, at vi får vejen færdig til den aftalte tid, siger Knud Rasmussen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Tre budgivere
Åbningsdatoen for den nye motortrafikvej var oprindelig sommeren 2012, men pga. to entreprenør-konkurser inden for et år, har Vejdirektoratet været nødt til at rykke datoen til oktober 2012. En del af den nye motortrafikvej – strækningen mellem Hærvejen og Vandel – blev dog taget i brug allerede i december 2011.

Arbejdet med denne del af motortrafikvejen blev fremskyndet for at begrænse generne for trafikanterne på strækningen og beboerne i Vandel. En midlertidig trafikomlægning sendte trafikanterne på Billundvej ind igennem Vandel by. Vejdirektoratet fandt derfor en entreprenør, der kunne gøre vejstykket færdigt i efteråret.

Vejdirektoratet har brugt vinteren på at få det fulde overblik over, hvilke arbejder der mangler at blive udført, for at de resterende 7 km motortrafikvejen kan åbne for trafik i oktober. Arbejdet blev udbudt i slutningen af februar i år, og MT Højgaard vandt entreprisen blandt tre bydende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096