23948sdkhjf

A. Enggaard totalentreprenør på18 nye handicapboliger

Ud over familie- og ungdomsboliger er Himmerland Boligforening nu i gang med at opføre 18 handicapboliger på den tidligere eternitgrund i Aalborg.
De 18 boliger, der indrettes specielt til udviklingshæmmede døve, opføres i et samarbejde mellem Aalborg Kommunes ældre- og handicapforvaltning og Himmerland Boligforening – med boligforeningen som ejer og forvaltningen som driftsansvarlig.

- Vi har haft et rigtig godt forløb i den arbejdsgruppe, hvor kravene til byggeriet er blevet nøje gennemarbejdet. Der er mange særlige udfordringer, som følger med denne type byggeri og jeg er ikke i tvivl om at vi med de nye handicapboliger tager et stort spring fremad i forhold til eksisterende tilbud til handicappede, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Byggeriet bliver organiseret i to klynger med seks boliger hver, én klynge med fire og én klynge med to boliger. Hensigten er hermed at skabe nogle mindre fællesskaber mellem beboerne inden for rammerne af den samlede bebyggelses store fællesskab.

Beboere bestemte navnet
Det nye byggeri på den tidligere eternitgrund har fået navnet Kridtsløjfen. Det er inspireret af adressen, som er Kridtsløjfen 50, men var oprindeligt blot tænkt som en arbejdstitel for projektet.

- Imidlertid viste det sig undervejs at de kommende beboere, som allerede har stiftet bekendtskab med byggeriet i dets indledende fase, på tegnsprog har udviklet en måde at beskrive deres nye boliger på, og så vil vi naturligvis ikke ændre navnet, siger Ole Nielsen.

Kridtsløjfen ventes klar til sommeren 2013. Det er i øvrigt på samme tidspunkt Himmerland Boligforenings to andre projekter på den tidligere industrigrund – Mølleriet med 40 familieboliger og Henius House med 240 ungdomsboliger – ventes klar.

Fakta om Kridtsløjfen
• Omfang: 18 handicapboliger
• Forventet indflytning: August 2013
• Bygherre: Himmerland Boligforening
• Totalentreprenør A. Enggaard
• Bygherrerådgiver: Kuben Management
• Arkitekt: Arkitektfirmaet Nord
• Ingeniør: Moe & Brødsgaard
• Landskabsarkitekt: Hanne Egebjerg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14