23948sdkhjf

Arkitema har fremgang over hele linjen - forbedrer resultatet med 25 millioner

Arkitema kom stærkt igennem 2020, og har netop præsenteret et solidt regnskab, med et EBIT-resultat på 26 mio. mio., blandt andet båret frem af en omsætningsfremgang på 25 pct. Det skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

Da covid-19-pandemien gjorde sit indtog i Skandinavien i marts 2020, frygtede mange for, hvilken indflydelse det ville have på byggebranchen. Umiddelbart efter den første nedlukning i marts måned, oplevede Arkitema da også en periode med opbremsning. Men kun i nogle få uger. Og efterfølgende oplevede arkitektvirksomheden stor efterspørgsel. 

Den stærke fremgang i omsætningen går på tværs af alle arbejdsområder, og i alle tre skandinaviske lande, hvor Arkitema er til stede. Omsætningen landede på 548 mio. kr. Årets resultat før skat blev på 23 mio. kr., hvilket er en markant fremgang sammenlignet med 2019, hvor resultatet før skat blev DKK -1,4 mio. kr. 

Arkitema kort

Arkitema beskæftiger 563 medarbejdere på fem kontorer i Danmark, Sverige og Norge.

Arkitektvirksomheden arbejder inden for seks forretningsområder; bolig, erhverv, uddannelse, sundhed, kultur, urban og infrastruktur.

– Det er et meget glædeligt resultat, der er virkelig stærkt på alle parametre. Med corona in mente, så er jeg virkelig stolt over det arbejde som alle i Arkitema har gjort. Alle kolleger har formået at omstille sig ad flere omgange til nye arbejdsgange, og vi har virkelig set, hvordan vores kultur og sammenhold, har været med til at bære os igennem disse udfordrende tider, siger adm. direktør Thomas Kveiborg i pressemeddelelsen. 

– På trods af udfordringerne som alle har haft, så er den samlede byggebranche kommet fantastisk godt igennem krisen, og derfor har vi også kunne forsætte med at følge strategien på vores markeder, og indfri vores målsætning, tilføjer han. 

Flere kontorer og nye forretningsområder

Mens Arkitema i en årrække har været stærkt funderet i både Danmark og Sverige, fik firmaet i 2020 også bidt sig godt fast på det norske marked. I Norge er det især store sygehus- og uddannelsesprojekter, der begynder at kunne ses på bundlinjen, og samtidig sikre arbejdspladser flere år ud i fremtiden. Derfor varsler Arkitema også yderligere vækst i Norge i 2021, hvor der kommer fokus på at indtage nye markeder og etablere nye kontorer. 

Desuden har integrationen med Cowi, der opkøbte Arkitema i 2019, udviklet sig hurtigere end planlagt, hvilket blandt andet betyder, at en stadig stigende del af arkitektfirmaets omsætning nu kommer fra projekter udført i samarbejde med netop Cowi. 

Alle elementer forventer direktøren fortsat vil have en positiv afsmitning på både omsætning og resultat for 2021, hvor sigtekornet også er rette mod nye forretningsområder i Danmark. Virksomheden har allerede lavet investeringer, der skal sikre en stærkere tilstedeværelse inden for infrastruktur, industri og mobilitet. 

– Vores strategiske fokus er at videreudvikle vores position i Danmark, Sverige og Norge og udvikle området for infrastruktur i samarbejde med øvrige Cowi-ejede virksomheder, siger Thomas Kveiborg. 

– I løbet af 2021 vil vi få tilført betydelige kompetencer på dette område, og derfor ser vi meget positiv på det kommende år. Vi holder næsen i sporet på vores vækststrategi, som vi virkelig har leveret på i år, og som jeg er sikker på, at vi fortsat vil levere på i de kommende år, slutter han.

Arkitema K/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 548,4 439,5
Resultat af primær drift 26,1 -0,6
Resultat før skat 23,3 -1,4
Årets resultat 18,8 -2,1
Egenkapital 69,9 26,3
Antal ansatte 563 497
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125