23948sdkhjf

Hummel-millardær klar til at hjælpe OB med stadionprojekt

Selskabet bag fodboldklubben OB, Odense Sport & Event, og Odense Kommune nu holdt det første møde om fremtidens Odense Stadion. Nu arbejdes der med flere modeller, skriver TV2 Fyn.

Af mails, som TV 2 Fyn har fået aktindsigt i, kan man se, at OB-ejer Niels Thorborg sammen med selskabets adm. direktør Enrico Augustinus deltog i et møde 5. januar sammen med blandt andet borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V). 

Baggrunden er, at Fyns største fodboldstadion står foran den største renovering, siden det blev indviet i 1941. Toiletforhold for fans, salgsboder og omklædningsrum til klubberne og lever ikke op til anbefalingerne fra Divisionsforeningen. Det største problem er dog taget over tribunerne. Fra 2028 er det et krav, at alle tilskuerpladser skal være overdækket, for at man kan få lov at spille Superliga. I dag er kun en tredjedel dækket. 

Det er kommunen, der ejer de fire tribuner og banen, og kommunen har derfor ansvaret for, at stadion lever op til gældende krav. Og et flertal i Odense Byråd har i næste års budgetter sat samlet 35 mio. kr. af til stadionrenoveringer. 

Samtidig har Odense Sport & Event store drømme om at jævne alle tribuner med jorden og bygge et helt nyt stadion med plads til 15.000 tilskuere og med overdækkede tribuner og lukkede hjørner. 

I september sidste år kom det frem, at der har været arbejdet på et fortroligt projekt til samlet 263 mio. kr. Et stadionprojekt som ingeniørfirmaet Rambøll havde tegnet for OB og siden forelagt ledende embedsmænd i kommunen. I det budget, Rambøll forestillede sig, tegnede Odense Kommune som stadionejer sig for byggeudgifter på 149 mio. kr. Alene udgifterne forbundet med overdækning af stadion er ifølge TV 2 Fyn estimeret til mellem 90 og 145 mio. kr.

Flere modeller i spil 

Hele stadionprojektet afhænger af at andre private investorer kan se en idé i at putte penge i projektet. Borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) har tidligere slået fast, at kommunen på ingen måde kommer til at stå for betalingen af renoveringen selv. 

Odense Kommune har siden mødet i januar indledt forberedelserne til det næste møde, fremgår det af en mail fra stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen sendt til Niels Thorborg og Enrico Augustinus. 

– Blandt de modeller, vi arbejder med, er forskellige varianter af offentligt-privat samarbejde, salg i et samlet udbud (inkl. projektudvikling) og oprettelse af arealudviklingsselskab, skriver Stefan Birkebjerg Andersen. 

Christian Stadil afviser investering

Mailnotatet løfter også sløret for en række personer, som kommunen på den ene side og OB på den anden gerne vil inddrage i en "helt uformel idégenerering". 

Det fremgår blandt andet, at OB har foreslået Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy (der har ejer navnerettighederne til stadion), Stephan Sørensen der er ejendomsdirektør i Rema 1000 samt Christian Stadil, der er ejer og adm. direktør i Thornico A/S, der består af mere end 200 selskaber indenfor shipping, fødevarer, ejendomme og mode, herunder sportsmærket Hummel, som OB spiller i. 

Christian Stadil skriver dog i en mail til TV 2 Fyn, at han ikke er blevet kontaktet af OB endnu, men han kalder stadionprojektet "spændende": 

– Det er bestemt et spændende projekt og en kanon klub, herunder da vi jo i Thornico har de fleste af vores aktiviteter på Fyn. En eventuel involvering på brainstorming og idéplan vil jeg selvfølgelig godt hjælpe med, skulle jeg blive spurgt. Jeg ønsker dem alt det bedste til projektet, skriver Christian Stadil til TV 2 Fyn. 

Selvom han altså er åben for at være med i brainstorming på stadionprojektet, afviser han dog tanken om at Thornico A/S ligefrem skulle direkte investere i projektet. 

Ejendomsinvestor skulle være interesseret

Ejendomsmogulen Frederik Barfod, der er adm. direktør i Barfod Group skulle ifølge Enrico Augustinus mail til kommunens stadsdirektør være interesserent: 

– Jeg har i anden sammenhæng talt med Frederik Barfoed. Det er min klare opfattelse, at han udviste interesse for aktiviteter i området. Barfoed Group er god samarbejdspartner på stadion og eksisterende tribunesponsor, det ville være en skam ikke at trykprøve denne interesse. Jeg ved også, at Frederik har udvist interesse for aktiviteterne i Sports Academy Denmark (idrætsefterskole, der åbner til august ved Odense Atletikstadion ved siden af Odense Stadion, red.), skriver Enrico Augustinus. 

Enrico Augustinus siger til TV 2 Fyn, at han ikke tror, det bliver et problem at finde interesserede investorer, der vil lægge penge i projektet.

- Jeg har snakket med mange interesserede. Jeg tror ikke, det bliver et problem at finde nogen, der vil investere. Men opgaven bliver at finde de helt rigtige investorer, der også har lyst til at investere i et idrætsområde. Det kunne være et motionscenter, et privathospital eller lignende. Ingen andre steder i Danmark får du en idrætspark med et fodboldstadion med letbanestop lige ude foran.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094