23948sdkhjf

Stort underskud i Realdania

Realdania kom ud af 2011 med et årsresultat på - 5,8 mia. kroner. Resultatet var i væsentlig grad påvirket af investeringsaktiviteterne på -5,2 mia. kroner.
Økonomisk var 2011 et dårligt år for Realdania. Årets resultat var samlet set et underskud på 5,8 mia. kroner efter skat mod et overskud på 2,2 mia. kroner i 2010. Egenkapitalen udgør herefter 15,3 mia. kroner.

Årets resultat er i væsentlig grad påvirket af resultatet af investeringsaktiviteterne på -5,2 mia. kr. Det negative investeringsresultat kan henføres til aktieposten i Danske Bank, som alene gav et negativt afkast på 5,2 mia. kr. mod et positivt afkast på 1,8 mia. kr. året før.

De kommercielle investeringsaktiver på i alt 19,4 mia. kr. er ved årets udgang placeret i 56 porteføljer. Årets investeringsafkast svarer til et negativt afkast på 21,3 % mod et positivt afkast på 18,2 % året før.

573 igangværende projekter
De filantropiske aktiviteter i 2011 har i lighed med tidligere år været markante. Den filantropiske projektportefølje udgjorde godt 19 mia. kroner ultimo 2011, mens antallet af igangværende projekter er forøget fra 479 ved årets begyndelse til 573 ved udgangen af året. De igangværende projekter er fordelt på 40 flagskibsprojekter og 533 almindelige projekter.

Realdania har i 2011 haft fokus på både igangsætning af nye projekter og på udvikling, sikring og færdiggørelse af de igangværende projekter. Særligt fokus var der på områderne sundhed og social bæredygtighed, miljø og ressourcemæssig bæredygtighed, forstaden version 2.0 samt yderområdernes potentialer.

De samlede filantropiske aktiviteter i året udgør 1,2 mia. kroner.

Forventer plus i 2012
Den økonomiske udvikling i Realdania koncernen afhænger i lighed med tidligere år i væsentligt omfang af kursudviklingen på de finansielle markeder og - omend i mindre målestok - af markedsudviklingen for fast ejendom.

På basis af et skøn over det forventede udbytte af aktier m.v., renteindtægter af obligationsbeholdning samt portefølje- og driftsudgifter inkl. afskrivninger forventes et koncernresultat før uddelinger, kursreguleringer og skat på godt 200 mio. kroner.

Som følge af lovændring vil Realdania fra og med 1. januar 2012 være omfattet af lov om visse erhvervsdrivende virksomheder. Det betyder, at Realdania fremadrettet skal aflægge årsrapport efter årsregnskabsloven i stedet for efter lov om finansiel virksomhed. Over- gangen til ny lovgivning forventes ikke at have indflydelse på ovenstående resultat- forventning.

Uddelingsniveauet i 2012 forventes at være på samme niveau som i 2011. Denne forventning er baseret på den aktuelle finansielle situation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095