23948sdkhjf

MT Højgaard-konsortium vinder rekordstort anlæg i olie- og gasindustrien

Et konsortium med vandeksperterne Suez Water og MT Højgaard, Suez-MTH, vinder kontrakterne på opførelse og drift af et rensningsanlæg i Fredericia for Danish Oil Pipe (DOP). Anlægget skal behandle produceret vand, en betegnelse for det vand, som kommer op af brøndene, når der produceres olie og gas. 

– Vi har før samarbejdet med Suez i både Sri Lanka og Bangladesh, samt senest på NAU-renseanlæg i Aalborg, og vores viden herfra kommer helt sikkert projektet i Fredericia til gavn, siger Eva Kjeldahl-Braad, der er sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark, i en pressemeddelelse om projektet. 

Hvad er MBBR?

MBBR (Moving Bed Biofilm Reactor) er en biologisk rensningsproces af spildevand.

Systemet består af en beluftningstank med specielle plastbærere, der giver en overflade, hvor en biofilm kan vokse. Bærerne blandes i tanken af ​​beluftningssystemet og vil således have god kontakt mellem substratet i spildevandet og biomassen på bærerne.

DOP, som er del af Ørsted, driver råolie-transportsystemet fra Nordsøen til fastlandet. Selskabet tildelte to kontrakter på anlægget sideløbende, selve opførelsen samt drift og vedligeholdelseskontrakt, der kan forlænges til 2050.

Kontraktener - byggeri og drift - har en anslået værdi svarende til 160 mio. kr., fremgår det af udbudsmaterialet.

En global reference

Anlægget bliver ifølge en pressemeddelelse fra MT Hjøgaard verdens største anlæg baseret på MBBR-teknologi til behandling af produceret vand. Anlægget erstatter bortskaffelse af vandet til andre anlæg og vil medføre en lokal rensning af vandet. 

– For hele Suez International er projektet den største globale reference indenfor denne type rensning - og det viser også at vi har en overbevisende teknisk og procesmæssig løsning, der har vundet konkurrencen, siger Per Krøyer Kristensen, CEO i Suez i Danmark. 

Konsortiet har udarbejdet en løsning, der gør det muligt at behandle meget varierende kvalitet af produceret vand. Dette komplet overdækkede anlæg er designet til at være sikkert, let at betjene og minimere driftsomkostninger. 

På grund af meget variabel kvalitet af det indkommende vand er anlægget designet med flere forskellige justerbare løsninger, som operatøren i realtid kan justere i henhold til variationerne i indløbsvandets sammensætning. Denne justerbare anlægsmodel tilbyder ifølge parterne bag både en meget pålidelig løsning, hvor vandet renses miljømæssigt optimalt, og optimerer driftsomkostningerne.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14