23948sdkhjf

Trævirksomhed foretager største investering nogensinde

Et massivt sats på egenproduceret thermotræ har resulteret i den hidtil største investering hos Padborg-baserede Frøslev.

Indkøbet af et helt nyt ThermoWood-anlæg skal således være med til at styrke virksomhedens forsyningskæde og dermed også konkurrenceevne, så Frøslev fremadrettet også på denne produkttype kan tilbyde sine kunder en endnu større leveringssikkerhed og kvalitetssikring, oplyser træleverandøren i en pressemeddelelse.

– Som en del af vores overordnede og langsigtede strategi, der blandt andet går på at øge vores andel af træ solgt til eksempelvis projektmarkedet, har vi netop investeret i omegnen af 25 millioner kroner i et nyt såkaldt ThermoWood-anlæg med en fremtidssikret kapacitet, fortæller adm. direktør Martin L. Petersen, der fortsætter:

– Det er en stor milepæl for os, da ThermoWood er et af vores nøgleprodukter, som på bare få år er steget 150 procent i omsætning, og som vi forventer fortsætter sin stigende relevans for markedet de kommende år gennem sin lave miljøpåvirkning, formstabilitet og særlige patinering.

Kan selv stå for hele processen

Ifølge Frøslev skyldes den stigende efterspørgsel på det varmebehandlede træ, der anvendes til udendørs beklædning, i høj grad det stigende fokus på træbyggeri og den bæredygtige dagsorden.

ThermoWood er nemlig kort beskrevet træ, der er behandlet med høj varme og vanddamp, som forandrer træets cellestruktur, så det bliver mere modstandsdygtig over for råd og svamp, når det anvendes til facader. Processen er således 100 pct. fri for biocider og tungmetaller modsat mange kendte, alternative behandlingsmetoder på markedet.

– I takt med, at bæredygtighedsdagsordenen vinder stigende indpas i dansk byggeri, vil byggematerialer som dette også blive efterspurgt mere. Og på et strategisk produktområde som dette ønsker vi en større grad af egenproduktion og ”hands on”. På den måde kan vi fremadrettet ikke alene tilbyde vores kunder større volumener, men også korte leveringstider, da vi selv kan foretage hele forarbejdningen – fra træet kommer til Frøslev som ubehandlede brædder til det profilerede slutprodukt, lyder det fra Martin L. Petersen.

Hos virksomheden betragter man desuden investeringen som en fremtidssikring. Ikke alene kan virksomheden nemlig give bedre garantier til sine kunder, men også i langt højere grad sikre kvaliteten af det ThermoWood, der kommer ud af huset:

 I takt med byggeriets løbende udvikling vil der blive stillet større og større krav til kvalitet og miljøpåvirkning. Her vil investeringen ikke blot sikre os produktionsvolumen, men også produktionskvaliteten og opfyldelsen af de store krav, som byggeriet stiller både i dag og på sigt. Det skyldes, at vi nu selv bliver ansvarlige for dokumentation af processerne og materialets holdbarhed, hvor vi ser en mulighed for at gøre en forskel, fortæller Martin L. Petersen, som samtidig fremhæver, at Frøslev således står endnu bedre nu i forhold til at skabe langsigtede og forpligtende samarbejder med virksomhedens kunder.

Anlægget forventes i drift i 2. kvartal af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11