23948sdkhjf

22 nye forskerboliger i bryggerens have

Praksis Arkitekter er netop udpeget som vinder af konkurrencen om at tegne 22 nye forskerboliger i brygger J.C. Jacobsens historiske have- og parkanlæg fra 1847-48.
Bygherre er Carlsbergfondet, og fondets kommende forskerboliger skal ligge i kanten af J. C. Jacobsens Have i den modsatte ende af den tidligere æresbolig, hvor anerkendte forskere gennem tiden har haft deres gang.

Carlsbergfondet ønskede i oplægget til konkurrencen en bygning, der udtrykker elegance og spiller harmonisk sammen med omgivelserne. Bygningen skal på én gang passe ind i forhold til de eksisterende bygninger og J. C. Jacobsens Have og udnytte den særlige beliggenhed.

Særligt stueetagen skal rumme spændvidden fra en livlig handelsgade på den ene side af bygningen og en fredet gammel have på den anden. Vinderprojektet forener alle disse hensyn, fastslår dommerkomiteen.

Dansk håndværkstradition omsat i nutidig arkitektur
Forskerboligerne fra Praksis Arkitekter fylder hullet i gaderækken mellem de to fredede bygninger; ”De Hængende Haver” og ”Tap E”. Den kommende bygning får sit særpræg bl.a. i kraft af den lyse farve, der går igen i nabobygningen og i æresboligen i haven.

Læs også: Hemmelighedskræmmeri: Arkitektkonkurrence skærer to fra

- Carlsbergfondet er imponeret over vinderforslagets bud. Bygningens kvaliteter er i de gamle bryggeres ånd og vil kunne give forskere og deres familier optimale rammer, siger formand for Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher.

Læs også: Ny milepæl for besøgscenter ved Stevns' verdensarv

- Bygningen bliver en af de første, der opføres på Carlsberg, og jeg glæder mig over denne perle af et byggeri på et helt særligt sted på Carlsberg. Samtidig glæder jeg mig særligt over vinderforslagets murværk, der er udtryk for en dansk håndværksmæssig tradition omsat i nutidig arkitektur, tilføjer direktør i Carlsberg Byen P/S, Lars Holten.

De kommende forskerboliger skal videreføre og nyfortolke historien på Carlsberg og de indgår i masterplanen for bydelen. Det betyder, at boligerne skal opføres som lavenergibygning klasse 2015 og bør anvende bæredygtige teknologier. Boligerne forventes klar til indflytning på bryggerens fødselsdag d. 2. september 2014.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14