23948sdkhjf

Kobots’ indtog i Norge: Det er gået langt over forventning

Det er knap en måned siden, at Kobots gik ind på det norske marked med deres skærerobot, Amigo, til byggesektoren.

Og det viser sig at være en god satsning.

- Det er gået vildt godt. Faktisk langt over forventning, siger Peter Hartvigsen, direktør i Kobots til Licitationens søstermedie Electronic Supply.

Han uddyber:

- Vi har norske kunder der beder om tilbud på to og tre styk efter at have prøvet Amigo i en uge.

I Danmark er en stor ordre på to stykker, så det viser virkelig, at markedet i Norge er sultent, og at der er et helt andet fokus på arbejdsmiljø, siger Peter Hartvigsen.

En for arbejdsmiljøet

Amigo er udviklet til at skære plader af forskellige materialetyper direkte på byggepladsen. Robotten er blandt andet sat i verden som en indsats for arbejdsmiljøet og for at skåne medarbejdere for slid, støv og skader i deres arbejde.

Og Norge har bare et helt andet fokus på arbejdsmiljø sammenlignet med det danske marked, forklarer Peter Hartvigsen.

- Norske virksomheder har en økonomi, hvor de kan fokusere på arbejdsmiljøet direkte og så senere lære, at det også er en god forretning. I Danmark skal man typisk se den gode forretning først, inden man investerer i arbejdsmiljøet, siger Peter Hartvigsen.

Det er første gang, at virksomheden forsøger sig i broderlandet, men der venter et potentielt stort marked, fortæller Kobots direktør Peter Hartvigsen til Electronic Supply.

- Vi mærker efterspørgsel i Danmark, men det skal man gange med en pæn faktor, når det kommer til Norge. De er sultne og fremme i skoene, når det kommer til digitale løsninger i byggesektoren, fortæller Peter Hartvigsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094