23948sdkhjf

I 2022 flytter 210 medarbejdere ind: Daugaard Pedersen bygger domicil til teknologiselskab

Den 1. oktober tog teknologiselskabet ABB første spadestik til en helt ny domicilejendom på Barmstedt Alle i den nordlige del af Middelfart tæt ved den fynske motorvej.

De nye kombinerede produktions- og administrationsbygninger bliver på cirka 6.700 kvm, og det er planen, at det nye domicil skal være klar i slutningen af 2022.

Hos ABB har vi stort fokus på bæredygtighed, og det har vi også, når vi bygger, og derfor er det glædeligt, at vi nu får et topmoderne domicil. Blandt andet har vi som mål at opnå en guld DGNB-certificering, der er en særlig attraktiv blåstempling af bygninger i drift ud fra en lang række bæredygtighedsparametre, forklarer Bjarne Tvede, der er am. direktør hos ABB.

ABB’s nuværende afdelinger i Odense og Fredericia samles i Middelfart, hvor cirka 210 medarbejdere tilknyttes lokationen.

Kolding-entreprenør på opgaven

Det nye domicil bliver bygget af totalentreprenør Daugaard Pedersen fra Kolding, som også ejer bygningen, mens ABB bliver lejer. Alligevel er det planen, at mange af teknologivirksomhedens egne produkter skal indgå i byggeprocessen.

På den måde får vi mulighed for at bruge de nye bygninger som showroom over for eksisterende og potentielle kunder, pointerer ABB-direktøren, der fortsætter.

– Vores nye domicil skal være en bygning, kunderne kan se sig selv i. Bygningen kommer til at rumme solceller, batterier og ladestandere til elbiler, og vores systemer måler, analyserer og optimerer konstant balancen mellem energiforbrug, solceller, batteri og el fra nettet.

Som store dele af erhvervslivet har corona-pandemien også haft sin indflydelse på dagligdagen hos ABB, og det får også betydning for det nye byggeri.

Vi har taget den fleksible arbejdsplads til os, og vi har et stort antal medarbejdere, der kan og ønsker at arbejde hjemmefra op til halvdelen af tiden. Derfor bliver det nye domicil indrettet, så det kan dække en belægning på cirka 70 procent fysisk fremmøde, hvor vi tidligere ville have bygget, så stort set alle havde en plads, siger Bjarne Tvede.

Læs mere om: ABB
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157