23948sdkhjf

Dropper nybyggeri til fordel for bypark i nyt Aarhus-kvarter

Rækkehuse skal vige pladsen og erstattes af mere bypark i området ved det tidligere Amtssygehus' bygninger centralt i Aarhus. I hvert fald hvis det står til rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek. 

Rådmanden lægger op til at sløjfe to byggefelter, der var tiltænkt byrækkehuse og stedet gøre det nye bykvarter, hvor det tidligere Amtssygehus' ikoniske røde bygninger med gule murstensbånd får selskab af blandt andet byrækkehuse, grønnere, end de første forslag lagde op til, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

Ændringen sker på bagrund af, at flere har ønsket et større parkanlæg samt at bevare mere grønt i det nye bykvarter.

For at holde økonomisk balance i projektet skal tagetagen på sengebygningen i stedet udnyttes til boliger. Her er tale om lejligheder, der kan få panoramaudsigt ud over midtbyen og Aarhus Bugten. 

Planen indeholder stadig byrækkehuse i området syd for byparken ned mod Regenburgs Plads.

Planen rummer i alt cirka 900 boliger, der fordeles som private og almene boliger, handicapboliger og ungeboliger. Med udviklingsplanen lægges der op til, at 20 pct. af boligerne skal være almene. Bebyggelsen vil være i to-seks etager.

Variationen i boligtyper skal få det nye kvarter til at passe til den eksisterende bydel, blandt andet med byrækkehuse i klassisk karréstruktur. De blandende boligtyper skal også være med til at gøre området attraktivt for både unge, ældre og i særlig grad børnefamilier 

Ud over boliger kommer området ifølge udviklingsplanen også til at indeholde daginstitution og ungdomskulturhus.

Magistraten i Aarhus Kommune behandlede den 25. oktober den endelige udviklingsplan for Amtssygehuset og og anbefaler byrådet at tiltræde forslaget.

Når Byrådet har godkendt planen, kan Teknik og Miljø begynde at sælge byggefelter i området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156