23948sdkhjf

BIG løfter sløret for museumsprojekt i Blåvand

Forprojektet for det nye Tirpitz-museum i Blåvand er netop blevet præsenteret. Bag designet står Bjarke Ingels Group.
Flere end en halv million turister bor hvert år området omkring Blåvand, og Museet for Varde By og Omegn vil gerne være med til at give disse gæster en fantastisk oplevelse af Danmark og Vestjylland.

Museet har derfor indledt samarbejde med BIG om et nyt museumsbyggeri, og arkitekterne har netop, i Rundetårn i København, præsenteret de foreløbige skitser.

Forude ligger nu en fase, hvor Varde Kommune skal godkende lokalplanen for byggeriet, og hvor museet skal skaffe de økonomiske midler, der skal til for at komme i gang med byggeriet.

Skal være en fantastisk, museal og arkitektonisk oplevelse
Det kommende Blåvand Bunkermuseum integrerer fire selvstændige institutioner – et bunkermusem, et ravmuseum, et histolarium og et galleri – i et samlet udstillingslandskab, der er indlejret i klitterne.

Museumsdirektør Claus Kjeld Jensen forklarer ifølge museets hjemmeside, at det at bygge i den vestjyske natur rummer nogle store udfordringer: Landskabet – det vilde og tilsyneladende uberørte – er værdien i sig selv, fordi havet, klitterne, heden og plantagerne er dét, som gæsterne kommer til Blåvand for.

- Derfor skal det nye museum på én gang være en fantastisk, museal og arkitektonisk oplevelse, og samtidig er betingelsen, at det kan integreres i det voldsomme, men sarte, landskab herude. Stedet skal på én gang være overvældende og usynligt. Allerhelst skal museet og landskabet smelte sammen, så man fra landskabet frit bevæger sig igennem museet og fra museet får lyst til at gå på oplevelse i det virkelige landskab, siger Claus Kjeld Jensen.

Han tilføjer, at den første økonomiske opbakning til byggeriet er givet, men der skal fortsat bejles til fonde og andre mulige interessenter. Dette arbejde vil museet og Varde Kommune nu tage hul på.

Kilde: Vardemuseum.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109