23948sdkhjf

Henning Larsen tegner otte etagers kontorbygning i træ

Ved Marmormolen i Københavns Nordhavn har tegnestuen Henning Larsen sammen med Rambøll designet en 28.000 kvm stor og otte etager høj bygning for pensionskassen AP Pension. 

Det skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse. 

Konstruktionen udføres helt i træ, hvilket ifølge folkene bag gør den til en af landets største træbygninger, og rummer kontorer, butikker og offentlige rum med en grøn plads, taghaver og en park ved vandet. 

Selve byggeriet startet tidligt i det nye år, og bygningen ventes at åbne i 2024. 

Griber muligheden for at mindske CO2-udledning

I form går den nye træbygning fra otte etager ud mod de travle gader og togspor og ned til tre etager ud mod beboelsesejendomme på nabogrunden. Selvom bygningen er én stor enhed er den opdelt i mindre kuber, som hver har eget tag med tagterrasser og haver, der skal gremme biodiversitet

Ved at erstatte beton med træ i konstruktionen skal bygningen lagre tonsvis af CO2 i stedet for at udlede det, lyder det. 

– I dag er det afgørende, at arkitekturen udfordrere vores sædvanlige opfattelser af strukturer og materialer. Byggebranchen er en af de branchen, som udleder med CO2, og derfor har vi også store muligheder for at gøre tingene bedre, udtaler øren Øllgaard, Partner & Design Director ved Henning Larsen, i pressemeddelelsen.

 

 

Artiklen er en del af temaet Træ i byggeriet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172