23948sdkhjf

MT Højgaard vinder renovering af 538 lejligheder

MT Højgaard Danmark skal renovere 538 lejligheder i Frederikshavn.

Boligforeningen Vesterport investerer - med støtte fra Landsbyggefonden - en lille halv milliard kroner i en omfattende renovering af kvarteret ’Det gamle Vesterport’ i Frederikshavn. 

MT Højgaard Danmark har vundet totalentreprisen på at renovere de 538 boliger på i alt 40.654 kvm. Opgaven, der har en entreprisesum på 400 mio. kr. inkl. moms, udgør størsteparten af det samlede projekt, fremgår det af en pressemeddelelse. 

I forvejen er entreprenørselskabet i fuld gang med at renovere lejligheder i det nærliggende Lindebo, så den nye opgave har – med MT Højgaards egne ord – ligget lige til højrebenet. 

– Vi er lokalkendte i Frederikshavn, og det her er en opgave, hvor vi kan trække på vores erfaring fra vores mange andre renoveringsprojekter i hele Danmark. Det passer også perfekt, at vi kan udnytte stordriftsfordele ved at arbejde parallelt på ’Det gamle Vesterport’ og Lindebo, der kun ligger 2-300 meter fra hinanden. Så det her var en opgave, vi gik meget målrettet efter, forklarer Lasse Sloth Andersen, afdelingsdirektør i MT Højgaard Danmark, i pressemeddelelsen.

Største renoveringsprojekt i boligforeningens historie 

De 20 boligblokke og fem rækkehusenheder i ’Det gamle Vesterport’ er den ældste afdeling af Boligforeningen Vesterport – de ældste dele er fra 1946. Alle boliger står med renoveringen over for en større opgradering både indvendigt og udvendigt. 

– Vi har i de senere år gennemført flere store renoveringsprojekter, men dette er den største i boligforeningens historie, siger direktør for Boligforeningen Vesterport, Steen Møller Andersen. 

– ’Det gamle Vesterport’ er det ældste af vores afdelinger, og et klassisk byggeri fra efterkrigstiden. Det er vigtigt for os at udvise rettidig omhu, så ’Det gamle Vesterport’ også fremadrettet er en attraktiv afdeling, tilføjer han. 

Alle boligblokke skal have nye facader med bedre isolering og nye vinduer, og de boligblokke, som ikke har fået skiftet tag for nylig, får også udskiftet tagene. Desuden skal alle altaner udvides, og indvendigt får alle lejligheder i bebyggelsen nye badeværelser. 

120 af lejlighederne skal igennem den helt store indvendige renovering og bliver omdannet til tilgængelighedsboliger, hvor der er niveaufri adgang og plads til at komme rundt i lejlighederne i en kørestol uden forhindringer. Det betyder blandt andet, at grundplanen i lejlighederne skal tilpasses, og at der etableres indvendige elevatorer i de fem boligblokke, hvor tilgængelighedsboligerne ligger. 

Mere end 1 million mursten i de nye facader

I samarbejde med bygherre har MT Højgaard Danmark fundet en række innovative løsninger, som både kan spare ressourcer og gøre renoveringen mere bæredygtig. For eksempel har man valgt at lade de gamle mursten sidde på facaderne og bygge isolering og en ny murstensfacade udenpå. 

I alt skal der bruges mere end 1 million mursten i de nye facader. 

– Vi har prøvet at tænke i lidt anderledes løsninger, så vi kunne holde os inden for skiven økonomisk set. Ved at udnytte et højisolerende materiale bliver muren i sidste ende ikke meget tykkere, end hvis vi havde fjernet den gamle facade og bygget en ny op på mere traditionel vis. Samtidig sparer vi nedbrydning, fortæller Lasse Sloth Andersen og peger på, at løsningen er mere bæredygtig, da der kommer mindre affald, samt at processen støver og støjer mindre – til fordel for beboerne. 

MT Højgaard Danmark kommer til at udføre en stor del af opgaven i egenproduktion, da både murere, tømrere og betonarbejdere er egne folk. 

I den kommende periode skal projekteringen af projektet gøres færdig. Byggeprocessen går efter planen i gang i juli 22 og løber over de næste 3,5 år med forventet aflevering i begyndelsen af 2026.   

 

Fakta: Renoveringen af ”Det Gamle Vesterport”

  • Renovering af 538 almene familieboliger med et samlet boligareal på 40.654 kvm
  • 20 boligblokke med to eller tre etager samt kælder. Derudover fem rækkehusenheder med to etager og krybekælder
  • Der skal skiftes mere end 4000 vinduer
  • Mere end 1 million mursten skal bruges i de nye facader
  • 451 badeværelser skal renoveres
  • 383 altaner skal udvides
  • 20 nye elevatorer skal etableres
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125