23948sdkhjf

58.000 etagemeter i Roskilde – kommune arbejder på udbud

En fjerdedel af de 400 boliger, som indrettes på det tidligere psykiatriske hospital Sankt Hans i Roskilde, skal være almene boliger. Det skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse. 

Salget fra Region Sjælland til kommunen blev godkendt sidste september, og den 1. april overtager kommunen så Sankt Hans, og senere på året starter udbuddet af de første bygninger.

Det samlede etageareal på Sankt Hans bliver cirka 58.000 kvm. De bliver fordelt på cirka 20.000 kvm boliger i eksisterende bygninger, cirka 20.000 kvm boliger i nybyggeri og cirka 18.000 kvm til erhverv og offentlige funktioner.

Boligerne vil først og fremmest være etageboliger, men der er også udpeget muligheder for tæt-lavt byggeri samt flerfamiliehuse. Nybyggeriet erstatter de bygninger, der ikke er bevaringsværdige.

Første salg senere i år

Nu har Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune behandlet en strategi for boligtyper på Sankt Hans. Den fastlægger fordelingen af boligtyper og foreslår rækkefølgen for de første udbud på Sankt Hans.

– Vi skal sikre, at Sankt Hans som et nyt byområde med cirka 400 boliger får plads til alle aldre og indkomstniveauer. Derfor ønsker vi 25 pct. almennyttige boliger. De gamle bygninger skal også rumme erhverv og aktiviteter, så der kommer liv i det nye kvarter, siger den nye formand for Plan- og Teknikudvalget, Claus Larsen, i pressemeddelelsen.

Strategien er en del af forarbejdet til en rammelokalplan, som Plan- og Teknikudvalget til marts forventes, at sende i 8 ugers høring med tilhørende kommuneplantillæg, miljørapport og en strategi for mobilitet og parkering på Sankt Hans.

Materialet udgør det samlede plangrundlag, der skal føre frem til salg af de første byggerier på Sankt Hans i 2022.

Sideløbende afklares forsyning, miljøforhold, juridiske forhold med videre.

Sankt Hans - Fakta og planer 

Det var tanken om, at natur, skønhed og ro kan helbrede, der lå bag, da man i 1800-tallet byggede Sankt Hans Hospital til sindslidende. Nu har Region Hovedstaden bygget mere tidssvarende rammer for behandlingen, og området tættest på Boserup Skov skal have nyt liv.

Roskilde Kommune har valgt at købe en stor del af det tidligere Sankt Hans Hospital og udvikle området, med et mål, at bevare områdets særlige kvaliteter: Fjordlandskab, park og hospitalets gamle bygninger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094