23948sdkhjf

Østjysk entreprenør bygger mere end 100 boliger ved Aarhus

Entreprenør- og udviklingskoncernen Casa sætter sit tydelige aftryk på det aarhusianske landkort. 

På den gamle trælast tæt på Godsbanen bygger selskabet et helt nyt bolig- og erhvervsområde med genanvendelse og bæredygtighed som hjørnesten. Og snart sætter Casa også gang i byggekranerne lidt nordfor Aarhus. 

Casa har nemlig købt byggefelt B10 i Lisbjerg for at udvikle det til et nyt bæredygtigt boligområde med mere end lejligheder og rækkehuse. 

– Vi starter lokalplanprocessen op i foråret og forventer at gå i jorden i sommeren 2023, siger Torben Modvig, adm. direktør i Casa, i en pressemeddelelse om planerne. 

Lisbjerg er blandt Danmarks største udviklingsområder lige nu og kommer fuldt udbygget til have omkring 25.000 indbyggere og flere tusind arbejdspladser.

Boligerne i det nye område vil blive bygget med materialer, som let kan tages ned og genbruges, og bliver certificeret med DGNB-Guld. 

Forbundne gårdrum

Det nye byområde udvikles i samarbejde med Norconsult Arkitekter og består i det fremlagte forslag af tre gårdrum, der er samlet som et trekløver med en grøn kile som stilk. De tre gårdrum forbindes med et loop af stiforbindelser. Derudover vil der blive etableret et fælles bytorv, hvor der kan afholdes loppemarkeder, fællesspisning eller sommerfester. 

Det endelige projekt udformes i samarbejde mellem Casa, Norconsult og Aarhus Kommune.

Det kommende boligområde får ikke kun fokus på bæredygtighed. Selve udformningen af den nye bydel skal også designes til at fremme naboskab og samvær mellem beboerne. Hvert enkelt gårdrum skal have sit eget tema, så man bliver inspireret til at besøge de andre gårdrum og lære nye folk at kende.

Lokalplanprocessen starter i foråret 2022. Der er byggestart i sommeren 2023 og forventes færdigt i efteråret 2024.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109