23948sdkhjf

Stort undervisningsbyggeri præsenteret i Aarhus

Et team med Cubo som totalrådgiver har vundet konkurrencen om et 644 mio. kr. stort byggeri til den biomedicinske forskning i Universitetsparken i Aarhus.
To nye, parallelle bygninger, der skal huse fremtidens biomedicinske forskning, er på vej i Universitetsparken i Aarhus. Samtidig vil den eksisterende Bartholin-bygning få en markant ændret facade med glasparti ud mod parken.

Det fremgår af vinderforslaget i Bygningsstyrelsen og Aarhus Universitets konkurrence om en udvidelse og renovering af Institut for Biomedicins forsknings- og undervisningsfaciliteter – et projekt til i alt 644 mio. kr.

Vinderen blev Cubo Arkitekter som totalrådgiver med underrådgiverne Lemming & Eriksson samt Thing & Wainø. Byggeriet af de nye forskningsfaciliteter forventes at gå i gang i april 2014 og stå færdig i november 2015.

Nybyggeri med respekt for det bestående
Udfordringen for de syv deltagere i konkurrencen var, at området er styret af en stram lokalplan, der sætter en begrænsning for udviklingen. Universitetsparken besidder store, bevaringsværdige kvaliteter, men samtidig skulle det være muligt at føje nyt til. Spørgsmålet for konkurrencen lød derfor: Hvor nutidigt et arkitektonisk udtryk kan man præsentere i samspil med det eksisterende og indenfor lovgivningens herunder lokalplanens rammer?

I det arkitektoniske udtryk har man derfor søgt det ekstra islæt, som adskiller de nye bygninger fra de eksisterende, inden for de givne, begrænsede rammer. Det har juryen for projektkonkurrencen fundet i Cubo Arkitekters forslag, der med juryens ord ” demonstrerer detaljen og raffinementets muligheder ".

- Universitetsparken er et område, vi skal værne om samtidig med, at det skal fungere og fremstå som et moderne universitet. Derfor skal vi gå til det med nænsomhed, når vi bygger. Vinderforslaget har den fine kvalitet, at det både respekterer universitetets særpræg og tilfører det et strejf af modernitet, udtaler juryens formand, vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Connie Barfod.

Dekan for Aarhus Universitet, Allan Flyvbjerg, tilføjer:

- Med det nye byggeri sikrer vi ikke alene de bedste rammer for, at Aarhus Universitet i mange år fremover kan møde kravene til den ypperste, internationale forskning i biomedicin; vi er også det første biomedicinske institut i verden, der nu reelt samler alle relevante forskningsenheder under ét tag.

FAKTA
Projektet består af:
• Nybyggeri på 8.300 m² laboratoriebygning over jorden.
• Nybyggeri på ca. 4.000 m² underjordiske anlæg.
• Modernisering af ca. 14.400 m² bygninger under Institut for Biomedicin, herunder Bartholin-bygningen.

Både det vindende projekt og de øvrige forslag er fra 7. til 29. juni udstillet på Aarhus Universitet. Det sker ved hovedindgangen til Bartholin Bygningen, Aarhus Universitet, Wilhelm Meyers Allé 4, bygning 1240.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097