23948sdkhjf

Kom med indenfor: Nyopført landsret slår bomstærke døre op

Træ er blevet et gennemgående materiale i nyopførte Østre Landsret, der nu er klar til at huse fremtidige retsmøder.

Gennem det seneste halvandet år har opførelsen af den nye landsretsbygning været i fuld gang, og ønsket har blandt andet været at skabe en moderne, tidssvarende og imødekommende bygning.

Det er A. Enggaard, der er totalentreprenør på opførelsen af Østre Landsret samt den efterfølgende drift og vedligehold, og DN Tømrer har været underentreprenør på tømrer- og snedkerentreprisen fra start til slut.

– Opførelsen af Østre Landsret har været et omfattende og utrolig spændende projekt, som vi har arbejdet på i mere end halvandet år. Nu står den nye retsbygning langt om længe færdig, og vi er enormt glade for resultatet, der bærer præg af moderne og tidssvarende løsninger, og hvor sikkerheden har været højeste prioritet, siger Thomas Lauridsen, der er byggeleder og medejer af DN Tømrer.

Forstærkede døre mod ind- og udbrud

I det omfattende byggeri har særligt bæredygtighed og sikkerhed spillet en afgørende rolle for at efterleve de krav, der i dag stilles til nye retsbygninger. Den nye bygning er således certificeret efter DGNB-standarden og er opført med træ som gennemgående materiale, hvilket udover de miljømæssige fordele også er valgt af funktionelle årsager, da akustikpanelerne langs vægge samt egetræsdøre og karme skal bidrage til at absorbere lyd og rumklang i bygningen.

Det er dørproducenten Swedoor, der har leveret intet mindre end 500 elementer til Østre Landsret, hvoraf egetræsdøre, som grænser op mod retssalene, er valgt med ekstra lyd- og sikkerhedsklassificering. I kælderen, som blandt andet rummer arrestceller, er alle døre udstyret med sikkerhedsklassificeringen RC3, hvilket betyder, at døre og karme er forstærket markant og således lettere modstår ind- og udbrudsforsøg end almindelige døre.

– Det har været utrolig spændende at være involveret i opførelsen af Østre Landsret. I sådanne byggerier er der mange krav, der skal tages højde for, og alle standardløsninger har således fået en opgradering, hvilket blandt andet betyder, at flere af dørene er udstyret med ekstra lyd-, brand og sikkerhedsklassificering samt særlige låsekasser med adgangskontrol, lyder det fra Peter Sejling, salgsdirektør hos Swedoor.

Østre Landsret har i mere end 100 år holdt til i Bredgade og Fredericiagade, der ligger tæt på Amalienborg i indre København. Den nye retsbygning i Nordhavn byder på intet mindre end 20.000 kvadratmeter fordelt på retssale, administration, forhal, caféområde, kantine og kælder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14