23948sdkhjf

Storordre til Ambercon på Hjørrings nye pejlemærke

Beton- og facadeelementproducenten har fået til opgave at levere og montere alle betonelementer på det spændende etagebyggeri på Garni grunden i Hjørring.
Totalentreprenør Arne Andersen Vrå A/S skal stå for det otte etager høje byggeri, som Bolig Hjørring vil opføre på Garni grunden i Hjørring.

Det spektakulære og meget debatterede byggeri, som ser ud til at blive et pejlemærke i Hjørring, er udformet af arkitektfirmaet Jørgen Ussing og ingeniørfirmaet Brix & Kamp.

Med på råd har været betonelement koncernen Ambercon, som skal levere og montere alle betonelementer på projektet.

Store krav til elementerne
- Der har været en god dialog omkring det. Sparring imellem de projekterende og Ambercon på hvad der kan og ikke kan lade sig gøre, siger Ib V. Hansen fra Ambercon til Building Supply.

Byggeriets ydervægge består af glatte hvide sandwichfacader. Men med gavle, der er buet rundt i stedet for normale rette vinklede gavle, stilles der store krav til betonelementerne. Og det er ikke det eneste sted, hvor materialer og udformning skal spille sammen.

- De hvide sandwichfacader og altanerne med forskellige dybder er usædvanlige og giver liv til facaden og byggeriet. En del af altanerne er meget dybe, hvilket stiller store krav til produktionen og generelt statikken i byggeriet, forklarer Ib V. Hansen.

Ambercon går i gang med at producere betonelementerne til byggeriet lige efter sommerferien, mens montagen opstartes i oktober. Arbejdet ventes at tage et halvt års tid.

Fakta om projektet:
Totalentreprenør: Arne Andersen Vrå A/S
Arkitekt: Arkitektfirmaet Jørgen Ussing
Ingeniør: Brix & Kamp, Hjørring
Bygherre: Bolig Hjørring

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079