23948sdkhjf

Byggebranchen scorer millionstøtte

Virksomhederne i byggebranchen er blevet bedre til at ansøge om støtte, når Højteknologifonden uddeler millioner til nyskabende projekter.
Byggebranchens virksomheder er blevet bedre til at gøre opmærksom på sig selv, når Højteknologifonden hvert år støtter en række højteknologiske tiltag med risikovillig kapital.

Det viser Building Supplys opgørelse af midlernes fordeling fra Højteknologifondens stiftelse i 2005 til i dag, hvor i alt 2.396 mio. kr. er blevet uddelt.

Af disse er 129 mio. kr. – svarende til 5 procent – gået til projekter med tilknytning til byggebranchen, men bag tallene gemmer sig en mindre fremgang, idet byggebranchen alene i 2011 fik en samlet støtte på 19 mio. kr. til to projekter.

Del af langsigtet strategi
- Det er rigtigt positivt, og det indikerer, at vores strategi om at gøre byggeerhvervet mere aktivt og synligt inden for forskning, udvikling og innovation begynder at virke. Det viser også, at byggebranchen er i stand til at diske op med projekter, der har kvalitet og et højt niveau, så Højteknologifonden har lyst til at gå ind i dem, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, til Building Supply.

Han tilføjer, at Dansk Byggeri selv oplever, at det kan være svært at finde repræsentanter til udviklingsprojekter fra byggebranchen, hvor de seneste års magre tider har tvunget virksomhederne til at skære ind til benet.

En god håndsrækning
Byggebranchens samlede andel af Højteknologifondens uddelinger fylder da heller ikke alverden, hvorfor Michael H. Nielsen opfordrer til, at endnu flere virksomheder medtænker den langsigtede udvikling og udnytter, at man kan få medfinansieret projekter med risikovillig kapital.

- Det er en god håndsrækning, at virksomheden kan få dækket halvdelen af sine udviklingsomkostninger. Det er vigtigt, at byggeerhvervet fortsætter med at blande sig i den forskningspolitiske prioritering, for vi kommer ikke sovende til det her. Hele energi- og klimadagsordenen fylder meget, og her handler det om at tænke byggeriet ind, så vi ikke bare står med en udfordring men også byder ind med løsninger og anviser nye markedsmuligheder, pointerer Michael H. Nielsen.

Snarlig ansøgningsfrist
Også hos Højteknologifonden opfordrer man byggebranchens virksomheder til at smide de nytænkende projekter på bordet.

- Byggebranchen har haft en turbulent periode, og så har mange virksomheder nok haft svært ved at fokusere på de langsigtede forskningsprojekter. Men det er netop dem, der skal sætte gang i udviklingen. Vi ved godt, at byggebranchen ikke har den samme naturlige kobling til forskningsmiljøerne som eksempelvis bio/medico-området og at det tager tid at opbygge den slags relationer. Men i takt med at flere projekter efterhånden bliver afsluttet, kan det være, at det går op for flere, at det faktisk betaler sig i det lange løb, siger Kommunikations- og analysechef Thomas Bjerre til Building Supply.

Han opfordrer derfor alle interesserede virksomheder til at kontakte Højteknologifonden for en vejledende drøftelse af eventuelle projekter, inden ansøgningsfristen for interessetilkendegivelser udløber den 22. august.

Fakta: Højteknologifonden
• Blev stiftet i 2005 og har siden modtaget 1.309 interessetilkendegivelser, som er udmundet i 382 ansøgninger, der endelig er blevet til 142 støttede højteknologiske projekter, 30 højteknologiske platforme samt 36 erhvervspostdocs.

• I dag er 149 af investeringerne fortsat aktive, og Højteknologifonden regner med løbende af afslutte 20-30 projekter om året.

• Højteknologifonden står for halvdelen af finansieringen, mens virksomhederne i samarbejde med universiteter o. lign. selv står for den anden halvdel.

• Samlet set har Højteknologifonden investeret 129 mio. kr. i byggebranchen, hvilket giver et totalbudget på 249 mio. kr. sammen med parternes egenfinansiering.

• Fonden er gået fra primært at dække områderne omkring Danmarks fire største byer til i dag at have projekter i 73 af landets 98 kommuner. Kun i Sønderjylland og det sydlige Sjælland har Højteknologifonden endnu til gode at være involveret i projekter.

• Alene i 2011 kom 60 nye virksomheder og 10 nye kommuner med i samarbejdet.

12 gode råd: Sådan ansøger du Højteknologifonden om støtte
1. Vær fokuseret, præcis og overbevisende
2. Præsenter en stærk og betydende vision for projektet
3. Vis det forretningsmæssige potentiale i projektet frem
4. Tænk i marked, kundekontakt og kundeforståelse
5. Match høje forskningsfaglige ambitioner med stærke kompetencer
6. Tænk globalt - giv ambitionerne frit løb
7. Fortæl hvorfor Fondens støtte er afgørende for projektet
8. Redegør tydeligt for det ønskede slutresultat
9. Fortæl hvad I kan i dag - og hvad I skal opnå
10. Udvis stærk og kvalificeret projektledelse
11. Undgå "Sleeping partners" - alle deltagere skal være nødvendige
12. Læs vejledningen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111