23948sdkhjf

Nyt kontor i Berlin varsler ny retning for Henning Larsen

Arkitektfirmaet Henning Larsen har netop slået dørene op for et nyt kontor i Berlin - ifølge en pressemeddelelse fra arkitektfirmaet et naturligt valg for ekspansion i Tyskland efter München-kontoret, som åbnede i 2011. Ved samme lejlighed integreres ​​det tyske landskabsarkitektfirma Rambøll Studio Dreiseitl i firmaets tyske aktiviteter. Det oplyser Henning Larsen i en pressemeddelelse.

Det nye berliner-kontor, som er beliggende i Wilhelm Hallen, et tidligere industrikompleks i Berlins Reinickendorf-distrikt, bliver således et tværfagligt design studio for arkitekter, landskabsarkitekter og byplanlæggere. 

Med vores beslutning om at åbne et design studio her, håber vi at lære af byens originale måde at tænke på, der har gjort den til et så spændende sted at være, og bidrage med friske ideer til, hvordan vi kan forme en bæredygtig fremtid. Louis Becker, Global Design Principal

 Det nye kontor i Berlin har som mål at samarbejde på tværs af branchen i byen og den akademiske verden, ligesom de vil drage nytte af Henning Larsens internationale team af designere og eksperter for at skabe fremtidens bæredygtige løsninger.

– Berlin har en unik kreativ energi og er placeret i hjertet af Europa. Med vores beslutning om at åbne et design studio her, håber vi at lære af byens originale måde at tænke på, der har gjort den til et så spændende sted at være, og bidrage med friske ideer til, hvordan vi kan forme en bæredygtig fremtid, siger Louis Becker, Global Design Principal, ifølge pressemeddelelse.

Integrerer landskabsarkitekter

Med åbningen af ​​Berlin-kontoret integreres Rambøll Studio Dreiseitl med Henning Larsen, hvilket bringer årtiers erfaring med bæredygtigt landskabsdesign ind i firmaet. For Henning Larsen markerer det et øget fokus på livskvalitet for mennesker, i balance med naturen.

Rambøll Studio Dreiseitls eksisterende kontorer i Überlingen og Hamborg bliver en del af Henning Larsens globale netværk af tegnestuer - så de kan udveksle viden genereret i forskellige kulturelle sammenhænge.

– I takt med at arkitektur og landskab bliver mere sammenflettede discipliner, ser vi sammenlægningen af Henning Larsen og Rambøll Studio Dreiseitl som en kæmpe mulighed for at forene vores fælles ambition om at være pionerer for bæredygtig forandring, udtaler Werner Frosch, adm. direktør for Henning Larsen Tyskland, og fortsætter:

– Vores ekspansion i Tyskland vil styrke vores life centered tilgang til design af både bygninger, byer og landskaber, så vi er klar til at fremskynde Tysklands grønne omstilling.

Henning Larsen og Rambøll Studio Dreiseitl har tidligere samarbejdet om adskillige projekter, herunder en nylig vinder i konkurrencen et tech-campus i Ehningen, nær Stuttgart. De to firmaer har begge en lang historie for at arbejde i Tyskland, og har leveret projekter for tyske virksomheder og institutioner.

Rambøll overtog arkitektfirmaet Henning Larsen i januar 2020. Fra 1. september 2021 blev al arkitektur, landskab, byudvikling, grafisk design, interiør og lysdesign samlet hos Henning Larsen, hvilket i Norden betød, at der med et var 500 medarbejdere samlet under det kendte arkitektnavn.

Henning Larsen blev grundlagt af den danske arkitekt Henning Larsen i 1959 og er i dag en global spiller inden for arkitektur, urban design og landskab med over 750 ansatte på kontorer over hele verden, herunder København, New York, Hong Kong, München og Oslo.

lda

Se nøgletal for:
Læs mere om: Henning Larsen
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

2.0