23948sdkhjf

Einar Kornerup vinder stadion-byggeri i Randers

Det bliver et team bestående af Einar Kornerup - Jylland, Friis & Moltke og Grontmij, der skal stå for sidste etape af AutoC Park Randers – et projekt til cirka 55 mio. kr.
Fredag den 3. august præsenterede Randers Kommune og Randers FC planerne for den nye nordtribune på AutoC Park Randers.

Stadionbyggeriet har været udbudt i totalentreprise og vinderforslaget er valgt af en dommerkomité med repræsentanter fra de to bygherrer.

Går alt efter planen, tages det første spadestik i næste måned, og det ombyggede stadion vil stå klar primo september 2013, kort efter premieren på fodboldsæsonen 2013/14. Moderniseringen af AutoC Park blev påbegyndt i 2005, hvor der blev opført tre nye tribuner og loungefaciliteter. Når det nuværende projekt er afsluttet, vil stadion fremstå som et moderne arenastadion med ca. 11.000 pladser.

Som et helt nyt stadion
Projektet omfatter opførelsen af en ny bygning, der sammenbygges med dem kommende nordtribune og forbindes med den eksisterende lounge mod vest. Fra den eksisterende lounge bliver der adgang til den nye tribunebygning via en glasbro. Indendørs etableres der lokaler til undervisning, møde- og erhvervsaktiviteter, et mindre loungearealer og nye skybokse med adgang til åben balkon med god udsigt over grønsværen.

- Vi har ganske rigtigt kun tegnet en ny nordtribune, men når den er bygget færdigt, så vil AutoC Park Randers fremstå som et helt nyt stadion, sagde Mikkel Wienberg fra Friis & Moltke under præsentationen.

Randers FC er gået samme med 10 sponsorer og aktionærer om at rejse 25 mio. kr. til projektet. Randers Kommune bidrager med cirka 30 mio. kr. fordelt med 14,6 mio. kr. i 2012 og 15,3 mio. kr. i 2013.

Byggeriet ventes at gå i gang, når byrådet den 3. september 2012 har færdigbehandlet en ny lokalplan for området.

Kilde: Randers Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.922