23948sdkhjf

Underskud i omstillingsår for importør af entreprenørmaskiner til bygge- og anlægssektoren

Med et minus på -17,3 mio. kroner på blot otte måneder, har 2021 bestemt ikke været noget guldæg for Royal Reezink, de nye ejere af JCB importen i Danmark

Selskabet Reezink Construction, der omfatter de danske aktiviteter med import af JCB maskiner til Danmark til entreprenørerne i den danske bygge- og anlægssektor, har i de otte måneder af 2021 præsteret en bruttofortjeneste på 6,3 mio. kroner mod 23,5 mio. kroner hele året før. På bundlinjen er det blevet til et underskud på -17,3 mio. kroner på de sidste otte måneder af året, mod et lille overskud året før på 225.000 kroner.

- Underskuddet er da til at tage og føle på, men det skyldes en fuldstændig omlægning og oprydning i firmaet, fortæller adm. direktør Per Stjernquist, der har forestået den store omlægning og oprydning, sammen med Bo M. Nørgaard, der er den daglige leder af firmaets afdelinger i henholdsvis Ringsted og Ulfborg. 

Lang omstillingsproces

Han tilføjer, at det har været en lang periode med omstilling og indretning af et nyt og moderne salgs-, service og distributionsselskab, og at der er brugt rigtigt meget energi på den nødvendige omstillingsproces.

- Sådan noget tager tid, og ejerne har den nødvendige tålmodighed og pengene til at finde ud af, hvordan det passer bedst med det danske marked. Til gengæld står vi i dag med et virkeligt stærkt setup, hvor vi har de nødvendige kompetencer til for alvor at rykke, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

En sund drift

Han tilføjer også, at firmaet er inde i sund drift nu, hvilket skyldes at man i tide har fået bestilt mange maskiner hjem fra fabrikkerne i England.

- Vores primære drift er fin nu, og vi både sælger og leverer maskiner. Der har jo som hos alle andre været problemer med leverancer, men vi har som sagt lagt ordrer ind, som kommer os rigtigt meget til gode nu, siger han og melder om flot efterspørgsel fortsat.

- Vi budgetterer med et relativt højt niveau, faktisk højere end vi er vant til og i hvert fald højere end de foregående år, og selvfølgelig kender vi jo ikke den udvikling, der kan vise sig i efteråret, men vi tror på at vi kommer i mål, siger han.

Vi budgetterer med et relativt højt niveau, faktisk højere end vi er vant til og i hvert fald højere end de foregående år, og selvfølgelig kender vi jo ikke den udvikling, der kan vise sig i efteråret, men vi tror på at vi kommer i mål Per Stjernquist, adm. direktør, Reezink Construction

Stor transformation

Firmaet har som tidligere beskrevet i Licitationen Byggeriets Dagblad, transformeret sig, og det gælder blandt andet de to afdelinger. Værkstedet ved motorvejen i Ringsted er omdannet til showroom, og der satses i højere grad på service ude i marken, i stedet for at køre maskinerne hjem på værkstedet. Et nyt reservedelskoncept er også kommet til, og reservedele kan fås hjem på ganske få timer, så downtime undgås i videst muligt omfang.

På produktsiden har JCB også fart på. Der arbejdes meget med eldrevne maskiner, og mærket kan – også i Danmark præsentere en række modeller på el.

Desuden arbejdes der i JCB på nye brændstofformer og brint er en af de typer, man regner med, kommer til at spille en rolle i fremtiden.

Tys-tys

Der er fortsat en del hemmelighedskræmmeri omkring udviklingen af brintmotorer hos JCB, og blandt andet ønsker man endnu ikke at besvare, hvorvidt er vil være addblue på de nye brintmotorer.

Flere nye modeller med eldrift er også undervejs, men man regner med, at det bliver svært at erstatte dieselmotoren fuldstændigt – især på de store maskiner. Men med en renere dieselmotorteknologi, som er renset for NoX – det vil sige sodpartikler, og en minimeret CO2 udledning, så vil der også et stykke tid fremover være et marked for dieselteknologi – blandt andet med diverse forskellige miljøvenlige dieseltyper.

JCB udviklede for efterhånden en del år siden sine egne dieselmotorer, kaldet Diesel-Max, og har i dag en omfattende dieselmotor-produktion, både til egne maskiner og til andre mærker.

NICOLAISEN & LARSEN A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Primært resultat -17,942 1,410
Bruttofortjeneste 6,249 23,478
Årets resultat -17,300 0,227
Egenkapital 38,980 56,280
Antal ansatte 37 39
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109