23948sdkhjf

Tre firmaer er bortvist efter slagsmål på Casa-byggeplads

Det har fået konsekvenser for tre underentreprenører, at medarbejdere var impliceret i voldsomt slagsmål på Casa-byggeplads i Københavner-bydelen Valby.

Casa har smidt tre underentreprenører af et stort renoveringsprojekt i Valby, efter ansatte hos underentreprenørerne deltog i voldsomt slagsmål tirsdag formiddag.

I slagsmålet blev der ifølge Københavns Politi brugt forskellige redskaber - herunder en økse. Der deltog seks håndværkere. Det præcise overblik over deltagere har Casa ikke.

- Men der er tre virksomheder i alt, hvorfra personer har været involveret. Alle de tre firmer er blevet bortvist fra pladsen, fortæller Ditte Hejberg Sorknæs, marketing- og kommunikationschef hos Casa, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hun ønsker ikke at sætte navn på de tre bortviste virksomheder.

Om slagsmålet og baggrunden for bortvisningerne, lyder det:

- Det er selvfølgelig en opførsel, vi slet ikke kan acceptere. Det er helt urimeligt.

Ikke indflydelse på fremdrift

Hvem der skal overtage efter de bortviste, er Ditte Hejberg Sorknæs ikke bekendt med, men hun oplyser, at Casa samarbejder med "et stort netværk af dygtige underentreprenører", og at bortvisningen ikke ventes at få indflydelse på fremdriften i renoveringsprojektet.

Et projekt, som tæller Henriksgårdens 332 almennyttige boliger, der renoveres for Hovedstadens Almennyttige Boligselskab II.

- Bortvisningerne er ikke umiddelbart noget, vi forventer, får stor indflydelse på fremdrift eller tidsplan. Der er ikke noget, der indikerer, at det her er noget, der giver ophold i planerne, siger hun til Licitationen.

Ditte Hejberg Sorknæs har tidligere oplyst, at Casas primære fokus nu er, at medarbejderne på pladsen får den hjælp, de må have brug for.

- Vi har en dygtig projektchef derude, som har haft fat i alle medarbejde og sørger for at følge op på både egne ansatte og underentreprenører. Det har været en voldsom oplevelse for alle.

- Det sidste, jeg har hørt, er, at der indtil videre ikke er nogen, der har taget imod tilbuddet om krise- eller psykologhjælp. Men vores projektchef opfordrer konsekvent egne medarbejdere og underentreprenører til at være opmærksomme på både sig selv og kollegaer, så der ikke er nogen, der får en efterreaktion, siger hun.

Løsladt men fortsat sigtet

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har omtalt, blev to personer anholdt og sigtet efter slagsmålet. De blev fremstillet i grundlovsforhør i går og er nu løsladt, oplyser Retten på Frederiksberg.

Københavns Politi havde ellers anmodet om varetægtsfængsling, men de blev altså løsladt af dommeren.

Grundlovsforhøret fandt sted i går formiddag bag lukkede døre, og der er navneforbud, lyder det videre fra Retten på Frederiksberg.

Der er tale om to 31-årige mænd, som ifølge Københavns Politi fortsat er sigtet for grov vold efter Straffelovens paragraf 245.

Paragraffen her omfatter legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter samt mishandling, som kan straffes med fængsel op til seks år.

Københavns Politi oplyser desuden, at "efterforskningen fortsætter".

Hos Casa er man glade for, at politiet har taget og tager hændelsen seriøst.

- Det er vigtig for os at vide. De mødte talstærkt op, fik hurtigt styr på situationen og reagerede bare hurtigt. Vi har kun stor ros tilovers for politiets håndtering fra vores side, siger Ditte Hejberg Sorknæs til Licitationen.

Læs mere om: Casa
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111