23948sdkhjf

Pihl Konsortiet tager stort CO2-skridt: Vi ryger ud igen, hvis vi ikke leverer

Et voksende antal danske virksomheder har forpligtet sig til ambitiøse CO2-reducerende mål. Nu er turen kommet til et af de mest CO2-belastende erhverv: Byggebranchen. Som den første entreprenør i Danmark har Pihl Koncernen tilsluttet sig Science Based Targets initiative (SBTi) og Parisaftalens mål om at bremse den globale opvarmning på 1,5 grad.

Med tilslutningen forpligter Pihl Koncernen sig til at finde CO2-reduktioner i hele sin værdikæde, og vil sætte turbo på omstillingen ved at hjælpe bygherrer og samarbejdspartnere med at sænke deres CO2-udslip

– For at kunne tilslutte sig (SBTi, red.), skal Pihl Koncernen have en konkret strategi, der holdes op imod anerkendt klimavidenskab og Parisaftalens mål. Samtidig bliver koncernens CO2-reduktioner løbende kontrolleret af SBTi’s eksperter, forklarer Ninette Mahler Alto, bæredygtighedschef i Pihl Koncernen.

– Sat på spidsen; I begyndelsen af den grønne omstilling var det lidt af en gratis omgang, når man sagde, hvad man ville gøre for at styrke bæredygtigheden. Med tilslutningen til SBTi skal vi kunne fremvise kontinuerlig fremdrift i vores CO2-reduktion. Kan vi ikke det, så ryger vi ud igen, uddyber bæredygtighedschefen, der kan blåstemplingen uvurderlig i forhold til troværdigheden.

Hjælper underentreprenører og leverandører

Det er Pihl Koncernens mål at være CO2-neutral i 2030. For at nå det mål, og samtidig opfylde kravene fra SBTi, forpligter Pihl Koncernen sig til at tage ansvar for sine egne- og værdikædens udledninger.

Koncernen skal derfor reducere værdikædens CO2-aftryk med 7 pct. årligt frem til 2050 for at nå sin målsætning. Det sker ved at hjælpe underentreprenører, leverandører og samarbejdspartnere med at reducere deres CO2-aftryk.

Pihl Koncernen:

Pihl Koncernen består af moderkoncernselskabet Pihl Holdings A/S og de tre datterselskaber; LM Byg A/S, Pihl & Søn A/S og BNS A/S. Koncernen er blandt de førende entreprenører indenfor byggeri og renovering i Danmark og er etableret til at kunne håndtere såvel små som store projekter.

Selskaberne har hvert sit kompetenceområde;

  • Pihl & Søn har spidskompetencer i total-, hoved- og styringsentrepriser inden for nybyggeri
  • LM Byg har speciale i beton- og råhusentrepriser indenfor alle segmenter
  • BNS udfører total-, hoved- og styringsentrepriser inden for nybyggeri og renovering

Pihl Koncernen har 220 funktionærer ansat og beskæftiger herudover over 150 betonarbejdere.

Kilde: Pihl Koncernen

Nye krav fra nytår

I de seneste år er efterspørgslen på grønnere løsninger vokset, og i 2023 indfases nye klimakrav til nybyggeriet. Blandt andet indføres der loft på den maksimale CO2 udledning per kvm per år for nybyggeri over 1.000 kvm. Derudover indføres der også krav om livscyklusvurderinger (LCA) af bygningerne, ligesom EU har indført en taksonomiforordning, som finansielle aktører skalbruge til at klassificere bæredygtighed, når de vurderer låneansøgninger – for eksempel til nybyggeri.

– SBTi’s uvildige kontrol af vores indsats sikrer bygherre dokumentation for deres byggeris grønne tiltag, men vores tilgang til bæredygtigt byggeri gør også, at vi kan hjælpe med de mange andre krav, som bygherre møder i fremtiden, siger Ninette Mahler Alto.

– For eksempel udarbejder vi allerede LCA på alle vores projekter, vi rådgiver omkring EU’s taksonomiforordning, og bruger vores erfaring og håndværk til at optimere materialevalg og genbrug på byggepladsen, fortsætter hun.

Hen over det seneste par år har Pihl Koncernen fået fuldt overblik over sin CO2-udledning, lagt en handleplan, og igangsat en række initiativer, der skal sænke CO2-aftrykket yderligere på entreprenørens aktiviteter og byggerier.

– Pihl Koncernen har arbejdet fokuseret med den grønne omstilling gennem flere år, påpeger Ninette Mahler Alto og fortsætter:

– Vi tilslutter os (Parisaftalen og SBTi red.), fordi vi har et reelt ønske om at dokumentere og dele vores fremskridt og erfaringer med så mange som muligt. Vi ønsker nemlig at rykke hele byggebranchen, og håber, at vores indsats, initiativer og erfaringer inspirerer andre selskaber og entreprenører til at igangsætte deres egne bæredygtige initiativer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125