23948sdkhjf

Nyt Maritimt Center i Aalborg

Friluftsbadet i Aalborg skal fornyes og suppleres af et nyt Maritimt Center til idrætsforeninger, vandcenter og undervisning. En idékonkurrence igangsættes om kort tid.
Limfjorden, der løber mellem Aalborg og Nørresundby, har på få år ændret sig fra at være en industriel transportvej til en rekreativ perle med mange forskellige aktiviteter og events indenfor friluftsaktiviteter og vand- og sejlsport. De mange nye aktivitetsmuligheder i Aalborgs havneområde betyder, at en række idrætsklubber har oplevet stor fremgang og har fået brug for større lokaler.

Da det meget populære friluftsbad i bydelen Vestbyen samtidig trænger til en fornyelse, og Aalborg Kommune mangler et sted til afholdelse af vandsportskurser og formidling af viden om Limfjordens natur- og kulturhistorie, er det oplagt at samle foreningerne og formidlingen i et projekt, der også skal opfriske friluftsbadet.

Forventes opført i slutningen af 2015
Starten på projektet bliver en idékonkurrence for teams bestående af teams bestående af bl.a. arkitekter, ingeniører og designere. Der bliver udvalgt tre til fem teams efter en prækvalifikation. De udvalgte teams udarbejder hver et forslag til fremtidens friluftsbad og maritime center, hvorefter et projekt udvælges og forventes fuldt opført i slutningen af 2015.

Idékonkurrencens deltagere skal aflevere forslag til, hvordan en multifunktionel bygning – evt. med mindre supplerende bygninger – kan rumme klub- og formidlingslokaler til en række foreninger og klubber. Deltagerne skal også præsentere forslag til et fornyet friluftsbad, som sikrer en god sammenhæng og adgang mellem friluftsbadet, den multifunktionelle bygning og Limfjorden.

Idékonkurrencen forventes sat i gang inden længe. Lokale og Anlægsfonden støtter afholdelsen af idékonkurrencen med 350.000 kr. Aalborg Kommune bidrager med et tilsvarende beløb.

Fjorden tættere på borgerne
Rådmand for Forvaltningen for Teknik og Miljø, Mariann Nørgaard, glæder sig meget over Lokale- og Anlægsfondens beslutning om at støtte idekonkurrencen om et Maritimt Center i Aalborg.

- Det er vores håb, at konkurrencen kan generere idéer og inspiration til udvikling af moderne, tidssvarende og multianvendelige foreningsfaciliteter, og til udviklingen af et helt nyt design for byens friluftsbad og de omkringliggende arealer. Et centralt Maritimt Center med en mangfoldighed af aktiviteter med fjorden som afsæt vil for alvor bringe fjorden tættere på borgeren, udtaler Mariann Nørgaard.

Rådmand for Skole- og Kulturforvaltningen, Anne Dorte Krog, er ligeledes meget glad for Lokale- og Anlægsfondens tilsagn om støtte.

- Vi har store forventninger til den kommende idekonkurrence der skal sætte fokus på moderne faciliteter til foreninger med aktiviteter på, i, over og under vandet. Vi håber, at vi med konkurrencen kan kvalificere det kommende arbejde med etablering af nye faciliteter til bl.a. vores vinterbadere og ’gå ind fra gaden’-vandaktiviteter.

Bygger videre på erfaringerne
Lokale og Anlægsfonden har tidligere støttet det nye havnebad i Aalborgs centrum og udviklingen af kultur- og idrætshuset Nordkraft. Fonden er involveret i etableringen af havnebade og vandsportsanlæg flere steder i landet.

- Idékonkurrencen og det efterfølgende projekt kan bygge videre på Lokale og Anlægsfondens erfaringer med etablering af havnebade og vandsportsanlæg med mange forskellige brugergrupper. Borgerne i Aalborg sætter stor pris på at være aktive på og i Limfjorden og det ekstra element af natur- og kulturformidling er med til at gøre projektet til noget særligt, der ikke er set tidligere, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11