23948sdkhjf

Kant vinder stor energirenovering i Slagelse

Sammen med Dominia og Henrik Jørgensen har Kant Arkitekter vundet rådgivningsopgaven på en byggeskade- og energirenovering af 99 boliger.
På baggrund af konstaterede byggeskader er Slagelse Boligselskab efter seks års forarbejde nu klar til at iværksætte en stor renovering af Slotsvænget.

Slotsvænget består af fem boligblokke, der er opført i begyndelsen af 1950’erne. For at udbedre og forebygge byggeskader og fremtidssikre bebyggelsen er det nu påkrævet, at der gennemføres en større renovering, hvor klimaskærmen udskiftes. Det betyder, at byggeriet skal have nye facader og nyt tag med isolering, der lever op til nutidige bygningskrav.

Slagelse Boligselskab har som mål, at renoveringen fastholder bygningernes harmoniske udtryk og bevarer arkitekturen og sammenhængen med området. Denne opgave er lagt i hænderne på Kant Arkitekter, Dominia Rådgivende Ingeniør og Henrik Jørgensen Landskab, der har sammen vundet konkurrencen om at varetage rådgivningsopgaven på Slotsvænget.

Den kommende renovering vil forbedre indeklimaet og komforten i den enkelte lejlighed betydeligt. Bedre isolering og ventilation vil være mærkbare forbedringer for beboerne, der samtidig stilles store besparelser i udsigt i form af lavere varmeregninger. For boligselskabet medfører renoveringen desuden lavere vedligeholdelses- og driftsudgifter.

Når projektet er afsluttet, vil de nuværende åbne, men smalle, altaner være erstattet af nye, større altaner med glaslukning. Endvidere indrettes der 12 tilgængelighedsboliger i to opgange, hvor der etableres elevatorbetjening. Dette vil give mulighed for at eksempelvis ældre eller beboere med særlige fysiske udfordringer kan få en positiv tilværelse i Slotsvænget. Når byggeriet er færdigt vil udearealerne også være blevet forbedret med nye samlingssteder, ny beplantning, fornyede belægninger og bedre belysning.

Sagen ventes i udbud i begyndelsen af 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109