23948sdkhjf

Vilhelm Lauritzen Arkitekter overtager jysk konkurrent

Om en uge, den 21. november 2022, bliver Vilhelm Lauritzen Arkitekter majoritetsejer i den jyske arkitektvirksomhed Kjaer & Richter, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

– Med den nye struktur får vi et solidt fagligt grundlag for fremtiden. Den giver plads til udvikling af vores kompetencer og ydelser i et stadigt mere konkurrencepræget marked sammen med en nøje udvalgt investor, siger Peter Sand, direktør i Kjaer & Richter.

– Med Vilhelm Lauritzen Arkitekter når vi en kritisk masse, der betyder, at vi kan udvikle nye ydelser også indenfor for eksempel bæredygtighed og digitalisering og tilbyde vores kunder en bredere palette af projekter baseret på et fælles grundlag, fortsætter han.

Kjaer & Richter fortsætter som hidtil med de nuværende ejere som direktører og medejere ligesom kundeforhold og nuværende projekter ikke påvirkes af de ændrede ejerforhold.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter beskæftiger cirka 140 dedikerede arkitekter, konstruktører, specialister og administrativt personale.

Kjaer & Richter er grundlagt i Aarhus i 1954 og har 50 medarbejdere i Aarhus, Aalborg og København.

Mod nye markeder

Vilhelm Lauritzen Arkitekter er i flere år vokset på baggrund af kompetencer inden for blandt andet komplekse byggerier, bæredygtighed og digitalisering. Områder hvor virksomhedens ledelse fortsat ser et markant udviklingspotentiale sammen med Kjaer & Richter, der blandt andet har erfaring med undervisnings-, lærings- og boligbyggeri samt transformation og kulturarv.

Sammen vil parterne trække på årtiers ekspertise og opbygge en endnu stærkere fælles arkitektfaglig viden og kompetence, lyder det.

– Med Kjaer & Richter bliver Vilhelm Lauritzen Arkitekter geografisk stærkere og vil kunne tilbyde lokale kræfter inden for byudvikling, byggeri, byrum og landskab over hele landet. Vi oplever fortsat, at bygherrerne efterspørger uafhængig arkitektrådgivning herhjemme og i udlandet, siger Gyrithe Saltorp, adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og fortsætter:

– Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at den nye konstellation kommer til at medføre både øget aktivitet og endnu mere kvalitet i arkitekturen og processerne, ikke kun i Danmark men også internationalt.

Foruden Kjaer & Richter har også Sted By og Landskab siden årsskiftet været et datterselskab til Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Konstruktionsfejl og konkurs gør byggeri ubrugeligt
Byggeomkostninger brager op i tredje kvartal
Nordjysk elementproducent øger aktivitetsniveauet, men bundlinjen følger ikke med
Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.125