23948sdkhjf

119 år gammel bro er vakkelvorn: Private ejere skal renovere den

119 år gammel bro på Christianshavn er vakkelvorn - kommunen har udstedt kørselsforbud

Wilders Bro på Christianshavn vakler. Den 119 år gamle bro er den eneste mulighed for at køre mellem øen Bjørnsholm og resten af Christianshavn.

Udover Wilders Bro er øen nemlig kun forbundet med cykelbroer.

Men muligheden for at køre til øen er nu væsentligt forringet. Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har nemlig 11. november fremsat et kørselsforbud for køretøjer, der har en totalvægt på over otte ton, skriver TV 2 Lorry.

Kørselsforbuddet kommer i kølvandet på en vurdering fra rådgivningsfirmaet Niras, som konkluderede, at broens bæreevne er forringet.

Forvaltningen har derfor nu sat skilte op i området for at gøre opmærksom på det nye forbud. Det skriver forvaltningen i et notat, som TV 2 Lorry er i besiddelse af.

Tunge køretøjer

De private bilister kan fortsat køre på broen, men det nye forbud kan skabe problemer for de større køretøjer, øen er afhængig af.

Brandbiler vejer eksempelvis 18 ton, hvilket er langt over den nye vægtgrænse. Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer dog, at redningskøretøjer er en undtagelse - for sikkerhedens skyld.

Skraldebiler vejer 26 ton, så også her vil der opstå problemer.

Københavns Kommune er forpligtet til at afhente dagrenovation hos de ejendomme, som kommunen servicerer. Det vil derfor ske med mindre køretøjer, indtil broen er renoveret.

Forvaltningen skriver det føromtalte notat, at man arbejder på at finde en løsning, så man kan afhente andre typer af affald som pap, metal og plastik.

Ingeniørundersøgelse

Øen råder også over flere restauranter og en Føtex, som kan få svært ved at få leveret varer på grund af kørselsforbuddet.

Det er broens ejere, der er forpligtet til at sikre, at broen er i stand til at afvikle den fornødne trafik i området. Det er også dem, der skal orientere de erhvervsdrivende på øen om forbuddet.

Det er Wilders Plads Ejendomme A/S, E/F Krøyers Plads og Bo Vitas fælles grundejerforening, der ejer Wilders Bro.

Formand for boligselskabet Bo Vita, Jan Hyttel, har ikke ønsket at stille op til interview med TV 2 Lorry.

Han skriver i en sms, at de afventer en igangværende ingeniørundersøgelse af årsagen til problemet og udbedringsmuligheder.

- Sagen er naturligvis beklagelig og skal løses hurtigst muligt, da situationen er til stor gene for både beboere og virksomheder på øen, skriver Jan Hyttel videre i sms-beskeden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Konstruktionsfejl og konkurs gør byggeri ubrugeligt
Byggeomkostninger brager op i tredje kvartal
Nordjysk elementproducent øger aktivitetsniveauet, men bundlinjen følger ikke med
Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.125