23948sdkhjf

Tågeteknologi frem for sprinklere i ny laboratoriebygning

I en ny laboratoriebygning på Københavns Universitet skal ny brandsikringsteknologi forhindrer vandspild og reducerer eventuelle vandskader.
Det Farmaceutiske Fakultet på Københavns Universitet får snart en ny laboratoriebygning, Pharma Science Center, hvor Moe & Brødsgaard står for alle ingeniørydelserne. Det oplyser det rådgivende ingeniørfirma på sin hjemmeside.

I projektet er der arbejdet med den sidste nye teknologi inden for sprinkling: vandtågeanlæg i stedet for traditionel sprinkling.

Vandtågeanlæg bruger ned til 20 procent af vandforbruget i forhold til traditionelle sprinklere. Dyserne forstøver vandet til en ensartet vandtåge af mikroskopiske vanddråber, som ved brandslukning, sprøjtes ud over ilden.

Flere fordele ved anlægget
Fordelene ved vandtågeanlæg er ifølge det rådgivende ingeniørfirmas hjemmeside primært den reducerede vandmængde. For Pharma Science Center betyder overgangen til vandtåge, at den offentlige forsyning af vand er tilstrækkelig til anlægget. På den måde er det ikke nødvendigt med et fordyrende reservoir på egen grund.

Ved en eventuel brand bliver vandskader begrænset betydeligt. Især elektriske komponenter vil sædvanligvis ikke tage skade i samme omfang som ved traditionel sprinkling.

Pharma Science Center samler kemi-, biologi- og teknologiske farmacilaboratorier, og styrker samarbejdet på tværs af institutter og forskningsaktiviteter. De nye fællesfaciliteter rummer desuden moderne dyrestalde med tilhørende procedurerum. Med det nye byggeri, er der tænkt på miljøet med styring af indeklima, anvendelse af solceller og opsætning af vandtåge i stedet for traditionel sprinkling.

Projektet udføres af Moe & Brødsgaard sammen med arkitektfirmaet C.F. Møller A/S og Schønherr Landskab A/S i en totalrådgivergruppe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127