23948sdkhjf

Henning Larsen indgår stor aftale med ATP

ATP Ejendomme har indgået en aftale med Henning Larsen Architects om at vurdere potentialet for at helhedsrenovere 30 ejendomme.
Der er fokus på, at ejendommene mindsker deres energiforbrug og opnår en bedre energimærkning, men der vil også blive lagt vægt på at øge ejendommenes værdi ved at forbedre deres sociale, sundhedsmæssige og økonomiske kvaliteter.

- Som ansvarlig ejendomsinvestor på den lange bane, er det vigtigt for os løbende at stræbe efter mere bæredygtige bygninger. Her tænker jeg ikke kun energimæssigt, men også på de sociale og økonomiske aspekter. Vores ejendomsinvesteringer skal plejes hele tiden for at fastholde og udvikle værdien af dem. Via samarbejdet med Henning Larsen Architects får vi mulighed for at pege på de mest interessante områder, hvor vi helt konkret kan gøre en indsats, udtaler underdirektør i ATP Ejendomme, Christian Hartmann.

Signe Kongebro, leder af bæredygtighedsafdelingen hos Henning Larsen Architects:

- Helhedsrenovering handler om at skabe merværdi. Det drejer sig om at skabe kvalitet på alle områder. Ved at bruge mere krudt på analysen af ejendommene får vi flere kvaliteter ud af investeringen: større sundhed og trivsel, bedre arkitektur, øget energi- og miljøhensyn og en bedre økonomi.

Stort potentiale i den eksisterende bygningsmasse
Bæredygtigt byggeri har indtil nu mest handlet om nybyggeri, men den eksisterende bygningsmasse rummer samlet set langt større muligheder for at mindske energiforbruget, og samtidig kan man give eksisterende bygninger et arkitektonisk løft. Potentialet for at renovere er meget stort.

- Vi tror, at ATP Ejendomme kan sætte nye muligheder på dagsordenen og bidrage til debatten om renovering. Renovering handler om mere end teknik, og det er nødvendigt med forbilleder, der kan inspirere ejendomsbranchen til for alvor at gå i gang med at renovere Danmark, siger Signe Kongebro

Når analyserne af de 30 ejendomme foreligger, vil de fem, der har det største potentiale, blive udvalgt for en grundigere og mere detaljeret analyse. En af ATP Ejendommes københavnske ejendomme vil desuden blive analyseret med udgangspunkt i tre renoveringsstrategier: renovering af tekniske installationer, renovering af facader og overordnet brug og endelig vil mulige til- og ombygninger blive undersøgt.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11