23948sdkhjf

Copenhagen Arena skal udbydes igen

Det oprindelige totalentrepriseudbud annulleres, og i stedet bliver anlægsarbejdet nu delt op i en række fagentrepriser.
I efteråret 2012 afholdt Arena CPHX P/S, der er anlægsselskabet bag Copenhagen Arena, prækvalifikation og udbud af projektet på basis af en totalentreprisemodel. I den forbindelse ansøgte tre tilbudsgivere om totalentreprisen.

Af disse var det dog kun to, E. Pihl & Søn / Bam Utiliteitsbouw og NCC Construction Danmark, der overholdt EU-standardbetingelserne for udbuddet (EU OJEU) og afgav konditionsmæssige tilbud. På baggrund af den efterfølgende dialog med de to tilbudsgivere og deres endelige tilbud, har Arena CPHX vurderet, at Copenhagen Arena samlet set vil blive et bedre produkt, hvis udbudsformen ændres.

Copenhagen Arena
Bag projektet står Københavns
Kommune og Realdania.
By & Havn indgår som sam-
arbejdspartner og stiller
grundareal til rådighed i
Ørestad Syd.

Designteamet består af: 3XN,
HKS Architects, Arup,
ME Engineers og Planit.

Arenaen opføres med plads til
op mod 15.000 tilskuere og
ventes færdig ultimo 2015.
Adm. direktør i Arena CPHX, Claus Wiegand Larsen, forklarer, at det ganske enkelt handler om at få den bedst mulige arena til den bedst mulige pris.

- Det har vist sig, at der på det nuværende marked kun er ganske få entreprenører, der reelt har en størrelse til at drive og fuldføre et så stort projekt selv. Derfor styrker vi konkurrencen på pris og kvalitet ved at bryde projektet op i flere dele, siger han.

De første opgaver udbydes i næste uge
Projektet vil nu blive udbudt i en række stor- og fagentrepriser. Sammensætning, størrelse og tidspunkt for udbuddene af de enkelte entrepriser vil udover tidspunktet for arbejdets udførelse også være afhængig af blandt andet den tekniske kompleksitet for entreprisen og de generelle markedsforhold.

Arena CPHX er i øjeblikket ved at forberede udbuddet af enterprisepakkerne. De første pakker på blandt andet jord, kloak og dræn vil blive notificeret i den kommende uge i EU-udbud. Generelt er projektet underlagt EU’s udbudsdirektiv og vil derfor følge de procedurer og principper, der ligger til grundlag herfor.

Den ændrede entrepriseform betyder, at den overordnede styring af byggepladsen og de forskellige entrepriser vil blive forestået af Arena CPHX. En del af udbudsstrategien er dog også, at arenaselskabet for en del af entrepriserne vil søge at inddrage entreprenørerne på et tidligt tidspunkt i processen. Det skal give mulighed for, at entreprenørerne, via deres specifikke ekspertise, kan være med til at optimere løsninger, processer, design samt anlægsøkonomi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079