23948sdkhjf

Digital succes gentages i Aalborg

Sidste år arbejdede studerende fra Danmark og Vietnam med stor succes sammen om at skabe ny innovation til det digitale byggeri. I år udvides med flere lande.
Det digitale byggeri byder på helt nye udfordringer for byggeriets aktører, der skal indstille sig på nye markedsvilkår, hvor også udlandet kigger på projekteringen af danske byggerier.

I Nordjylland har en række af byggeriets parter taget udfordringen op. Gennem et langsigtet samarbejde har University College Nordjylland, Aalborg Universitet, Tech College Aalborg og SmartCityDK sat sig for at samle den nordjyske byggebranche om videndeling, udvikling og udbredelse af digitalt byggeri.

Workshops og to konkrete cases
De Digitale Dage er blevet en årligt tilbagevendende begivenhed. Gennem tre intensive dage samler de nordjyske byggeuddannelser sig omkring videndeling, udvikling og udbredelse af kendskabet til det digitale byggeri.

FAKTA
”De Digitale Dage” afholdes
på UCN 10.-12. april 2013.

Bag står University College
Nordjylland, Aalborg Universitet,
Tech College Aalborg
og SmartCityDK.

Læs mere på
www.dedigitaledage.dk
De Digitale dage er desuden en praktisk øvelse for de studerende i samarbejde og kommunikation, som er vigtige faktorer, når der skal integreres samarbejdsmetoder imellem de forskellige uddannelsesretninger og på tværs af kulturer og landegrænser.

Arrangementet har vokset sig større og vil i år samle flere end 500 studerende omkring foredrag, workshops og konkrete digitaliseringer af to nordjyske byggeprojekter. De to overordnede cases bliver opførelsen af det nordjyske sundhedshus i Pandrup efter bæredygtighedsstandarden DGNB samt energirenoveringen af Østermarkskolen i Aars. Desuden vil syv workshops fokusere på en række konkrete tværfaglige problemstillinger som bæredygtigt byggeri, planlægning, logistik og digitale gadgets.

2012 var det første år, hvor der blev lavet et set-up med en gruppe studerende i Vietnam, der grundet tidsforskellen tog over på arbejdsopgaverne, når de danske studerende gik hjem. Erfaringerne fra 2012 var så positive, at man i år har valgt at integrere fem lande – og dermed ses kulturer – i projektet. Udover Danmark og Vietnam er det Grækenland, Tjekkiet, Holland og Litauen, der skal være med til at skabe ny innovation til det digitale byggeri.

Arrangementet, der afholdes på UCN, Porthusgade i Aalborg er åbent for alle, der har interesse i fremtidens byggeri, og som vil se nærmere på de muligheder det giver Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094