23948sdkhjf

Dyr milepæl nærmer sig: Dagbøder for 100 millioner kroner til italiensk entreprenør

Region Syddanmark har snart uddelt dagbøder for 100 mio. kr. til den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera, som står for opførelsen af det forsinkede Nyt OUH

Om lidt over en uge runder Nyt OUH en milepæl, som de involverede parter nok gerne ville have været foruden.

For torsdag den 16. maj får den italienske totalentreprenør på projektet, JV CMB/Itinera, dagbøde nummer 100.

Firmaet er nemlig endnu ikke lykkedes med at nå to af de i alt tre delmål om installationer og validering, som Region Syddanmark stillede virksomheden tilbage i 2022.

Dagbøderne ligger på 960.000 kr. om dagen, og for hver arbejdsdag, hvor kravene ikke bliver indfriet, vil en dagbøde blive tildelt virksomheden.

Og indtil videre er de to delmål stadig ikke blevet. Det fortæller Kenneth Holm, der er projektdirektør på Nyt OUH til Fyens.

- De har stadig ikke nået de milepæle, der udløste dagbøderne. Lige så snart de har opnået dem, skal vi selvfølgelig stoppe med at tælle dagbod. Uden at jeg kan sige, hvornår de når dem, så er der et stykke vej endnu, siger projektdirektøren til Fyens.

Forsinket projekt

Byggeriet af det nye supersygehus på Fyn har været forsinket ad flere omgange.

Tilbage i december 2022 blev tidsfristen for færdiggørelsen af Nyt OUH til Region Syddanmark forlænget med krav om, at byggeriet skulle stå færdigt i slutningen af 2024.

Dengang blev der i aftalen indført tre milepæle, som skulle nås i december 2023, og blev de ikke det,  ville Region Syddanmark begynde at udskrive dagbøder på helt præcist 961.267,69 kr. til den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera.

Den 18. december 2023 blev første dagbøde udskrevet, og sidenhen er bøderne pr. 8 maj løbet op i mere end 93 mio. kr.

I februar tidligere i år måtte man sande, at det ikke længere er muligt at indhente det tabte på byggeriet Nyt OUH inden for den tidsramme, som i december 2022 blev aftalt mellem Region Syddanmark og totalentreprenøren.

Ifølge den tidsplan skulle supersygehuset have været klar til at huse patienter i ultimo 2025 eller begyndelsen af 2026. Nu er det rykket med 18 måneder, og Nyt OUH ventes først at være indflytningsklart i 2027.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172