23948sdkhjf

Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste

Præstationerne i service- og rådgivningsforretningerne peger ifølge direktør i hver sin retning

OBH Rådgivende Ingeniører står midt i en transition og er med hastige skridt på vej mod et bedre sted. Også selvom årsregnskabet viser et samlet underskud for koncernen, påpeger den store fynske rådgivervirksomhed i en pressemeddelelse.

– Samlet set har vi haft en god performance i vores serviceforretning og det modsatte i vores rådgivningsforretning. Vi har blandt andet haft en række problematiske rådgivningsprojekter, som ikke har været lønsomme, siger , siger adm. direktør Lars Danielsen om regnskabet der endte med et minus på 5,1 mio. kr. før skat.

– Men for OBH har 2022 også været et fremtidsdefinerende år, hvor vi for alvor har taget fat i vores måde at lave rådgivning på, påpeger direktøren samtidig.

OBH-Gruppen A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 194,6 181,8
Bruttofortjeneste 145,3 138,9
Resultat før finansielle poster -4,6 1
Resultat før skat -5,1 0,8
Årets resultat -4,1 0,6
Egenkapital 63,9 68,4
Antal ansatte 222 205
Kilde: OBH-Gruppens årsrapport 2022

Store ændringer

Over det seneste år har OBH både gennemgået et generationsskifte og en markant fokusering, hvor man blandt andet har lagt mange ressourcer i at løfte rådgivningen af bygherrer.

– Vi har efter bedste evne ageret i en foranderlig verden præget af krig, inflation og ressourceknaphed, fortæller Lars Danielsen. 

– Men vi er allerede godt på vej og står på et langt mere robust grundlag i dag end for blot få år siden. Vi har nu et klart sigte for, hvor vi gerne vil bevæge os hen som rådgivende virksomhed og endnu vigtigere hvordan, tilføjer han.

Fokus er nu at benytte specialviden og erfaringer inden for det menneskenære byggeri: boliger, institutioner og arbejdspladser.

Væk fra klassisk, individuel rådgivning

OBH har et mål at være den mest procesdrevne og systematiserede rådgiver i branchen. Derfor har man brugt de seneste år på at gøre risikostyringen til en af de allerbedste i branchen.

Det gør man ved at kortlægge data, viden og erfaringer fra tidligere projekter og systematisere dem, så man i langt højere grad kan stille al den information til rådighed i nye projekter og derved minimere de risici, der har det med at forsinke og fordyre byggerier.

OBH bevæger sig altså væk fra den klassiske, individuelle rådgivning til i stedet at kunne stille hele selskabets kollektive kompetence og viden til rådighed i alle de nye projekter, man går ind i.

Foruden den lavere vækst forventer OBH-Gruppen et resultat på mellem 2 og 5 mio. kr. som følge af "forbedrede processer".

Læs mere om udviklingen i OBH på Building Supplys søstermedie Licitationen:

Regnskab: Fyns største rådgivende ingeniør har underskud

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Ny frontperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Lynetteholm kører videre med kendt duo
Vil bygge tårn på 21 etager i Esbjerg
Trods underskud: Ejendomskæmpe holder fast i forventningerne
LM Byg vinder tredje vandværk på fire år
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125